АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ГОСТРА СПЕЦИФІЧНА ІНФЕКЦІЯ.

Прочитайте:
  1. Анаеробна інфекція. Характеристика ознак анаеробної гангрени
  2. Вірусні повітряно-крапельні інфекції. ВІЛ-інфекція. Дітячі інфекції. Карантінні інфекції.
  3. ГОСТРА АНАЕРОБНА КЛОСТРИДІАЛЬНА ІНФЕКЦІЯ
  4. Гостра гіпертензивна енцефалопатія.
  5. ГОСТРА ГНІЙНА ІНФЕКЦІЯ.
  6. ГОСТРА ГНІЙНА ІНФЕКЦІЯ.
  7. Гостра дисекція аорти.
  8. Гостра дихальна недостатність
  9. ГОСТРА ДИХАЛЬНА НЕДОСТАТНІСТЬ
  10. Гостра ІХС

 

 

186.На ФАП звернувся 18-річний юнак, який був покусаний собакою біля 1 години назад. Собака знаходиться на ланцюзі, укус спровокований. При обстеженні: в нижній третині правої гомілки рана 2,5х1,5 см, з нерівними краями, яка помірно кровоточить. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

187. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт, який напередодні в полі намагався спіймати ховрашку. Останній укусив його в руку і втік. Потерпілий самостійно обробив рану спиртовим розчином йоду, перев’язав. При обстеженні: на нігтьовій фаланзі І пальця правої кисті яткова ранка діаметром 0,2 см. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

188. До фельдшера ФАПу звернувся робітник тваринницької ферми зі скаргами на наявність сверблячого горбка на правій руці, який з’явився 2 дні назад. При обстеженні: на тильній поверхні правої кисті гіперемія шкіри, в центрі її пухир з рожевим вмістом, оточений розеткою більш мілких пухирців. Загальний стан не порушений. Температура тіла 36,9*. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

189. Пацієнтові виконали операцію з приводу гострого апендициту. На четверту добу був виписаний додому, де знаходилась його дворічна донька, хвора ангіною. Через 2 дні у пацієнта з’явився біль в ділянці рани, кволість, нездужання, температура тіла підвищилась до 38,6*. Додому викликаний фельдшер „Швидкої допомоги”, який зняв пов’язку. Навколо рани гіперемія шкіри, набряк. Запідозривши нагноєння післяопераційної рани, фельдшер госпіталізував пацієнта в хірургічне відділення. Зняті шви з рани, розведені її краї. Має місце гіперемія, набряк тканин, на дні рани товсті сіро-жовті плівки, які важко знімаються. Ваш діагноз? Якими методами можна його підтвердити? План лікування?

 

 

190. На ФАП звернувся пацієнт з забитою раною правої кисті. Які Ваші пропозиції щодо профілактики правця, якщо з анамнезу з’ясовано, що 2 роки тому пацієнт проходив строкову службу в армії?

 

 

191. На ФАП звернувся пацієнт з рубленою раною лівої ступні. По документах 6 років назад він отримав активно-пасивну профілактику правця і 2 ревакцинації. Ваші пропозиції по профілактиці правця?

 

 

192. В медпункт заводу звернувся робітник з рваною раною правого плеча. З документів з’ясовано, що 4 роки назад він отримав активно-пасивну профілактику правця і першу ревакцинацію. Ваші пропозиції по профілактиці правця?

 

 

193. В медпункт санаторію звернувся 45-річний відпочиваючий з різаною раною правої стопи. Пацієнт стверджує, що 2 роки назад пройшов повний курс активно-пасивної профілактики правця, але документально підтвердити цього не може. Ваші пропозиції по профілактиці правця у цього пацієнта?

 

 

194.Робітник під час роботи проколов праву кисть швацьким шилом. Промив рану водою, залив йодною настойкою, перев’язав. Рана загоїлась. Через 2 тижні у пацієнта з’явились судоми м’язів правої нижньої кінцівки. Пацієнт млявий, ейфоричний. Температура тіла 41*. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

195. Працюючи на присадибній ділянці, пацієнт наступив босою ногою на сапку. Промив рану водою, обробив р-ном йоду, забинтував. Наступного дня фельдшер ФАПу викликаний до нього додому. Скаржиться на сильний розпираючий біль в правій нозі. При обстеженні: загальний стан важкий. Кволий, ейфоричний. Температура тіла 40,5*. Права стопа і гомілка значно набряклі, на фоні блідої шкіри визначаються цианотичні плями. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1450 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)