АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СЕПСИС. ХРОНІЧНА СПЕЦИФІЧНА ІНФЕКЦІЯ. ПАРАЗИТАРНІ ЗАХВОРЮВАННЯ.

Прочитайте:
  1. HELLP. Перитонит после кесарева сечения. Сепсис. Септический шок.
  2. Анаеробна інфекція. Характеристика ознак анаеробної гангрени
  3. Бактеріальні інфекції у новонароджених. СЕПСИС.
  4. Вірусні повітряно-крапельні інфекції. ВІЛ-інфекція. Дітячі інфекції. Карантінні інфекції.
  5. Гостpа і хронічна гіпоксія
  6. ГОСТРА ГНІЙНА ІНФЕКЦІЯ.
  7. ГОСТРА ГНІЙНА ІНФЕКЦІЯ.
  8. ГОСТРА СПЕЦИФІЧНА ІНФЕКЦІЯ.
  9. ГОСТРА СПЕЦИФІЧНА ІНФЕКЦІЯ.
  10. Додаток № 7. Вимоги до програми навчання пацієнтів самоконтролю захворювання.

 

 

196. Пацієнтові виконали операцію розкриття флегмони правого стегна. На фоні важкого загального стану, високої температури, гектичної лихоманки через 3 дні у пацієнта з’явився карбункул обличчя, який був розкритий, а іще через тиждень – гнійний артрит лівого ліктьового суглобу. Ваш діагноз? Якими методами додаткового обстеження можна його підтвердити? План лікування?

 

 

197. У 23-річної жінки, що вигодовує дитину груддю, з’явився прогресуючий біль в правій молочній залозі, кволість, нездужання, озноб, температура тіла піднялася до 39,8*. Була госпіталізована в хірургічне відділення лікарні, де їй був розкритий великий гнояк в товщі правої молочної залози. Після операції добре спала, вранці загальний стан наближається до задовільного, добрий апетит, температура тіла 37,2*. Чи можна назвати загальний стан пацієнтки до операції сепсисом? Обґрунтуйте Вашу думку.

 

 

198. До фельдшера ФАПу звернулася мати з 6-річним хлопчиком. Зі слів матері, 2 тижні назад дитина упала, забившись об землю правим боком. Вдома мати 2 дні ставила напівспиртові зігріваючі компреси. 3 дні назад мати помітила, що дитина стала погано їсти, спати, скаржитися на біль в правій нозі. При обстеженні: хлопчик млявий, блідий, ходить, кульгаючи на праву ногу. Обриси правого кульшового суглобу розгладжені. Шкірна зморшка над ним товща, ніж над лівим. Температура тіла 37,5*. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

199. До фельдшера ФАПу звернулась мати з 7-річним хлопчиком, у якого 3 тижні тому з’явилося безболісне ущільнення на шкірі. Позавчора з’явилися 2 нориці. При обстеженні: хлопчик худенький, блідий, шкірні покриви бліді. Температура тіла 37,4*. Під кутом нижньої щелепи справа визначається безболісне ущільнення. Шкіра над ним не змінена. В центрі інфільтрату визначаються 2 нориці, з яких виділяються сироподібні маси. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

200. Мати привела на ФАП 5-річного хлопчика. Зі слів матері, біля місяця назад дитина стала скаржитись на біль в спині, іноді кричить від болю. Хлопчик став млявим, погано їсть, не грається з однолітками. При обстеженні: хлопчик худенький, блідий. Температура тіла 37,4*. Пальпація і перкусія остистих відростків V-VI грудних хребців болісні. Рухи в хребті обмежені: покладену на підлогу іграшку дитина піднімає, присівши навпочіпки, а піднімається, спираючись об зігнуте коліно. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

201. До фельдшера ФАПу звернулась 37-річна жінка зі скаргами на тупий розпираючий біль постійного характеру в правому підребер’ї, нудоту, зниження апетиту. Вважає себе хворою на протязі 2 міс. При обстеженні: зниженого харчування. На шкірі передньої черевної стінки кропив’янка. Права реберна дуга вип”ячена. При пальпації в правому підребер’ї визначається кулястої форми гладко еластичне утворення діаметром до 10 см, безболісне. Перкуторний звук над ним тупий. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

202. Ви – фельдшер ФАПу, терміново викликані додому до 37-річної пацієнтки, у якої декілька місяців тому виявили в правому підребер’ї кулясте пухлино подібне утворення, рекомендували обстеження в лікарні, але по сімейних обставинах вона відмовилась. Близько години назад, розвішуючи мокру білизну, пацієнтка у пала, ударившись правим боком об підлогу. При обстеженні: стан важкий. Блідість шкірних покривів, акроцианоз, кінцівки холодні. Пульс ниткоподібний, АТ 55/30 мм рт. ст. на шкірі тулуба і кінцівок кропив’янка. Двічі було блювання. Передня черевна стінка напружена, живіт болісний при пальпації в усіх відділах, визначаються симптоми подразнення очеревини. Пухлиноподібне утворення в правому підребер’ї зникло. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

203. Мати привела до фельдшера ФАПу 6-річного хлопчика, який скаржиться на біль в лівому колінному суглобі, підвищену втому при ходьбі. Вважає себе хворим більше місяця, травму заперечує. При обстеженні: хлопчик худий, блідий, млявий. Температура тіла 37,5*.лівий колінний суглоб збільшений в обсязі, шкіра над ним бліда, блискуча. Відмічається обмеження рухів в суглобі, атрофія м’язів. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

204. До фельдшера ФАПу звернувся 32-річний пацієнт зі скаргами на появу на шиї ущільнення, пекучий біль в цьому місці. Вважає себе хворим на протязі 10-12 днів. При обстеженні: загальний стан не порушений, температура тіла 36,6*. Під нижньою щелепою зліва визначається твердий інфільтрат. Шкіра над ним багрово-синього кольору. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1312 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)