АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОШКОДЖЕННЯ І ХІРУРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШИЇ, ДИХАЛЬНИХ ШЛЯХІВ, СТРАВОХОДУ. 231. Під час обіду пацієнт проковтнув великий шматок жорсткого, погано пережованого м'яса, після чого відчув біль в горлі

Прочитайте:
  1. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  2. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  3. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  4. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  5. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  6. J00-J06. Гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів
  7. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  8. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  9. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  10. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.

 

 

231. Під час обіду пацієнт проковтнув великий шматок жорсткого, погано пережованого м'яса, після чого відчув біль в горлі, за грудиною, між лопатками, з’явився кашель, задуха. Шкірні покриви багрово-фіолетові, голос осиплий. Попередній діагноз? Дії невідкладної допомоги?

232. Ви – фельдшер дитячого садка, терміново викликані в групу. 5-річний хлопчик отримав стусана в спину, зробив глибокий вдих, після чого дихання припинилось. При обстеженні: руховий неспокій, вираз жаху на обличчі, шкіра якого цианотична, вени шиї роздуті, дитина з усіх сил намагається зробити вдих, але не може. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

233. Після операції субтотальної резекції щитовидної залози з приводу тіреотоксичного зобу IV ст. у хворої з’явилися тетанічні судоми скелетних м’язів, які маніфестують себе „сардонічною посмішкою” та зведенням пальців в „руку акушера”. Ваш діагноз? Причина ускладнення? План лікування?

 

 

234. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. У 4-річного хлопчика визначаються сиплість голосу, афонія, затруднення дихання, кашель. Мати не знає, що трапилось. Дитина гралася на дворі, була здоровою. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

235. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. У кравця на роботі несподівано виник сильний кашель, який повторюється нападами. Під час кашлю чутно звук закриваючогося клапану. Під час вдиху надключичні ямки та 3 верхні міжреберні проміжки втягуються. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

236. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик до пацієнта, який з метою самогубства наніс собі бритвою рану на шиї. При обстеженні: на передній поверхні шиї рана 8х2,5 см, з рівними краями і гострими кутами. З рани витікає кров темним безперервним струменем. Зненацька, на Ваших очах, з’явився свистячий всмоктуючий звук в рані, обличчя пацієнта зблідло, а невдовзі стало цианотичним, визначається задишка, маса хрипів, чутних на відстані. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

237. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. У шевця під час роботи виник сильний кашель, задишка, неспокій, біль і відчуття стиснення в грудях. Під час роботи має звичку тримати цвяхи в роті. При обстеженні: задишка, акроцианоз, участь допоміжних м’язів в акті дихання. При аускультації: відсутність дихання в правій легені. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

238. До фельдшера ФАПу звернулась 38-річна жінка, яка скаржиться на підвищену збудженість, швидку зміну настрою, тремор пальців рук, поштовхи і перебої в серці. При огляді звертає на себе увагу вирячкуватість очей, пильний, рідко мигаючий погляд. Яке захворювання можна запідозрити у цієї жінки? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

239. До фельдшера ФАПу звернувся хворий зі скаргами на сильний біль по задній поверхні шиї, обмеження рухів головою, підвищення температури до 39,8*. При огляді: набряк задньої поверхні шиї, шкіра синьо-багрового кольору, при пальпації визначається болісне ущільнення розмірами 4х4 см, в центрі якого маються 3 отвори по 0,2 см в діаметрі, з яких виділяється густий гній та некротизована підшкірна клітковина. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

240.До фельдшера ФАПу звернулась 66-річна жінка зі скаргами на забруднене ковтання, біль за грудиною, що з’являється при ковтанні, неможливість проковтнути тверду їжу, яку приходиться запивати великою кількістю води. Іноді під час ковтання з’являється гикавка, зригування неперетравленої їжі. Вище перелічені симптоми з’явились біля півроку назад. При огляді: значний дефіцит маси тіла, шкіра землисто-сірого кольору, тургор шкіри знижений. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2071 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)