АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТЕРМІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ. ЕЛЕКТРОТРАВМА. 159.Потерпілий отримав ураження полум’ям паяльної лампи, звернувся в медпункт підприємства

Прочитайте:
  1. XII. Термічні ушкодження. Електротравма. Догляд за хворими.
  2. Дією тератогенів. Вони мають фізичний (іонізуюча радіація, гіпоксія, термічні
  3. ЗАКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ.
  4. ЗАКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ.
  5. Тема 6. Рани. Визначення. Класифікація. Рановий процес. Опіки. Відмороження. Електротравма.
  6. Термічні і хімічні опіки
  7. Термічні опіки
  8. Термічні опіки
  9. ТЕРМІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ. ЕЛЕКТРОТРАВМА.

 

 

159.Потерпілий отримав ураження полум’ям паяльної лампи, звернувся в медпункт підприємства. При обстеженні: неспокійний, стогне від болю. На тильній поверхні лівої кисті гіперемія шкіри, набряк, в центрі – сірувата пляма зі зниженою больовою чутливістю. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? Назвіть вид травматизму.

 

 

160. Фельдшер „Швидкої допомоги” прибув на виклик. На кухні на потерпілу вилилось відро окропу. При обстеженні: неспокійна, стогне від болю, просить про допомогу. Пульс 110 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. Ат 90/60 мм рт. ст. На шкірі грудної клітки, живота, передньої поверхні стегон яскрава гіперемія, набряк, пухирі відшарованого епідермісу з жовтуватим прозорим вмістом. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога? Назвіть вид травматизму.

 

 

161.У електромонтера під час ремонту електрощита відбулося коротке замикання, рука потрапила в полум’я вольтової дуги. При обстеженні: на долоневій поверхні правої кисті мається яскрава гіперемія, набряк, в центрі – щільний чорний струп. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? Назвіть вид травматизму.

 

 

162. Лаборант хімлабораторії переливала розчин азотної кислоти з колби в пробірку, при цьому рідина перелилась через край, попала на руку. При обстеженні: на тильній поверхні лівої кисті та дистальних 2/3 передпліччя яскрава гіперемія, набряк, сильний біль. На тилі кисті чорний струп. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? Назвіть вид травматизму.

 

 

163. На автобазі під час зарядки лужного акумулятора декілька крапель електроліту попали робітникові на обличчя. Звернувся в медпункт підприємства. При обстеженні: неспокійний, скаржиться на сильний біль. Спостерігаються набряк, гіперемія обличчя, на щоках декілька кратероподібних сіруватих виразок. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? Назвіть вид травматизму.

 

 

164. Фельдшер „Швидкої допомоги” прибув на виклик додому до пацієнта, який скаржиться на сильний біль в спині та нижніх кінцівках, озноб, підвищення температури, загальне нездужання. З анамнезу з’ясовано, що загораючи на пляжі пацієнт заснув і декілька годин пролежав в одній позі. При обстеженні: пацієнт ейфоричний. Пульс 90 уд. на 1 хв. АТ 95/60 мм рт. ст. Температура тіла 38,4* На спині і задній поверхні нижніх кінцівок яскрава гіперемія, набряк. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

165. Під час лижної прогулянки в лісі батьки помітили, що ніс, щоки і вуха у їхньої дитини побіліли. Попередній діагноз? Ваші поради батькам?

 

 

166. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт, водій за фахом, зі скаргами на заніміння, покалування в кистях рук, наявність пухирів. З анамнезу з’ясовано, що на протязі 1 год. ремонтував заглухлий двигун на шосе при температурі - 18*. При огляді: кисті рук цианотичні, га тильній поверхні пухирі відшарованого епідермісу з рожевим вмістом. В приміщенні ціаноз швидко змінився гіперемією, з’явився швидко зростаючий набряк, біль. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

167. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на сильний біль в кистях рук. З анамнезу з’ясовано, що за день до звернення він, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, упав і заснув на вулиці. Прокинувшись, вдома довго тримав руки під гарячою проточною водою, замотав їх шарфом і ліг спати. При обстеженні: значний набряк кистей рук. Шкіра чорного кольору. На тильній поверхні – пухирі відшарованого епідермісу з мутним вмістом. Від тканин солодкуватий запах. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

168. Взимку в лісі знайдено замерзлу людину. Потерпілий доставлений на ФАП. При обстеженні: без свідомості. Шкірні покриви холодні, на відкритих ділянках – закрижанілі. Пульс не визначається, серцеві тони не вислуховуються. Дихання 3 на 1 хв., поверхневе. Зіниці широкі, на світло не реагують. Попередній діагноз? Дії невідкладної допомоги?

 

 

169. Під час роботи потерпілий потрапив під розряд потужного електроконденсатору. Була втрата свідомості на 2-3 хв. Ви – фельдшер медпункту заводу, викликані на місце події в цех. При обстеженні: потерпілий в свідомому стані, але дещо ейфоричний, загальмований. шкірні покриви бліді. Пульс 100 уд. на 1 хв., АТ 100/60 мм рт. ст. реакція зіниць на світло в’яла. Пацієнт заявляє, що почуває себе добре, хоче піти додому. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

170. Потерпілого вдарила блискавка. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на місце події. При обстеженні: потерпілий без свідомості. Пульс і дихання не визначаються. Зіниці широкі, на світло не реагують. Оточуючі пропонують присипати потерпілого землею, щоб з тіла вийшов струм. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

171. Фельдшер „Швидкої допомоги” виконував потерпілому, ураженому електрострумом, серцево-легеневу реанімацію, в результаті якої відновилося самостійне дихання, але відсутня серцева діяльність. Про що це свідчить? Дії фельдшера?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1781 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)