АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОШКОДЖЕННЯ І ХІРУРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ГОЛОВИ, ОБЛИЧЧЯ, РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ. 221. 16-річний юнак, катаючись на мотоциклі, упав, ударившись головою об камінь

Прочитайте:
  1. A.УЗД органів черевної порожнини.
  2. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  3. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  4. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  5. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  6. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  7. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  8. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  9. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  10. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.

 

221. 16-річний юнак, катаючись на мотоциклі, упав, ударившись головою об камінь. На протязі 5-7 хв. була втрата свідомості. Звернувся на ФАП, де був оглянутий фельдшером, останній хотів викликати „Швидку допомогу”, але потерпілий відмовився і залишив ФАП. Через 4 години фельдшер викликаний до нього додому. Потерпілий без свідомості. Дихання шумне, нерівне, типу Чейн-Стоксу. При обстеженні: права зіниця ширша за ліву, на світло не реагує. Правий кут рота опущений. Визначається лівосторонній геміпарез, ригідність потиличних м’язів. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? План лікування?

 

 

222. Під час позіхання пацієнт широко розкрив рота, але закрити його не зумів. Звернувся на ФАП. При обстеженні: рот широко відкритий, слинотеча, спроба пасивно закрити його викликає опір. Спереду козелка правого і лівого вуха западіння, під скуловими дугами – випинання. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

223. 22-річний молодий чоловік упав з 2-метрового паркану на руки і голову. Доставлений на ФАП через 3 години після травми. Скаржиться на головний біль, нудоту, блювання, нежить, яка з’явилась несподівано після травми. При обстеженні виявлено опущення лівого кута рота, зглаженість лівої носо-губної зморшки, відхилення язика вліво, ригідність потиличних м’язів. Носова кровотеча, що мала місце раніше, вже припинилась, але внаслідок нежиті постійно хлюпає носом. Пульс 64 уд. на 1 хв. АТ 140/80 мм рт. ст. попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

224. 43-річний чоловік отримав травму в автоаварії. Через 40 хв. оглянутий фельдшером „Швидкої допомоги”. Без свідомості. В лівій скронево-тім”яній ділянці великий підшкірний крововилив. Ліва зіниця значно ширша за праву, на світло не реагує. Визначається розглаженість лівої носо-губної зморшки, правосторонній геміпарез. Пульс 58 уд. на 1 хв., напружений. АТ120/80 мм рт. ст. дихання 28 на 1 хв., голосне. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

225. 19-річний юнак під час гри в футбол ударився головою об стійку воріт. На 1-2 хв. втратив свідомість. Через 10 хв. оглянутий фельдшером медпункту стадіону. Пацієнт скаржиться на головний біль, шум у вухах, нудоту, було одноразове блювання. Шкірні покриви бліді, вкриті потом. Пульс 76 уд. на 1 хв. АТ105/70 мм рт. ст. попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

226. 18-річний юнак під час бійки отримав сильний боковий удар в підборіддя. Через 30 хв. оглянутий фельдшером ФАПу. При обстеженні: порушення прикусу, широко відкрити рота не може внаслідок болю. Мається слинотеча з домішками крові. Попередній діагноз? Дії фельдшера? Догляд за пацієнтом під час лікування? Як проводити його годування.

 

 

227. Пацієнт звернувся на ФАП зі скаргами на нездужання, біль в ротовій порожнині під час прийому їжі, поганий запах з рота. Вважає себе хворим 3 дні. При обстеженні: на слизовій оболонці щок та під язиком гіперемія слизової оболонки, набряк, брудно-сірі нашарування, після зняття яких стали видні ерозії. Температура тіла 38,7*. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

228. 44-річна жінка 12 годин тому була побита чоловіком. Втрачала свідомість на 7-8 хв. пацієнтка млява, загальмована, скаржиться на головний біль, нудоту. При обстеженні: анізокорія, реакція зіниць на світло в’яла. Зглаженість лівої носо-губної зморшки, підшкірний крововилив в ділянці обох повік. Визначається ригідність потиличних м’язів. З носових ходів виділяється рожева рідина. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога?

 

 

229. Фельдшер ФАПу викликаний вночі до хворого, який скаржиться на головний біль, розбитість, слабкість, підвищення температури до 40*, озноб. Все почалося з зубного болю, який турбував на протязі 4 днів. При обстеженні: значний набряк лівої половини обличчя, звуження лівої очної щілини. В підщелепній ділянці зліва гіперемія шкіри, пальпується болісне ущільнення розмірами 5х4,5 см, з розм'якшенням в центрі. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

230. 43-річна жінка звернулась до фельдшера ФАПу зі скаргами на головний біль, слабкість, розбитість, підвищення температури до 40*, озноб. Захворіла напередодні увечері. При обстеженні: на шкірі обличчя, навкруги носу, яскраво-червона пляма, з чітко окресленими контурами, значний набряк обличчя. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2524 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)