АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОШКОДЖЕННЯ І ХІРУРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ХРЕБТА, ТАЗУ.

Прочитайте:
  1. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  2. E. остаточного гемостазу.
  3. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  4. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  5. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  6. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  7. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  8. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  9. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  10. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.

 

 

310. Під час гри у футбол в момент удару по м’ячу 14-річний хлопе5ць відчув раптовий сильний біль в правій пахвинній ділянці, упав на землю. Доставлений на ФАП. При обстеженні: підшкірний крововилив в здухвинно-пахвинній ділянці. Спроба зігнути праве стегно різко болісна. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

311. 48-річний робітник цукрового заводу, відірвавши від землі мішок з цукром, відчув раптовий сильний біль в поперековій ділянці, який іррадіює по задній поверхні правого стегна. Доставлений в здоров пункт заводу. При обстеженні: вимушене положення тулубу зі сколіозом в ліву сторону. Пальпація паравертебральних точок справа болісна. Визначається позитивний симптом Ласега справа. Пацієнт відмічає заніміння правого стегна, больова чутливість там знижена. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

312. Стрибнувши з високого крутого берега в річку, потерпілий ударився головою об дно. Доставлений з місця пригоди на ФАП. Пред’являє скарги на біль в потиличній ділянці. При обстеженні: шийні м'язи спазмовані. Пацієнт підтримує голову руками. Рухи головою обмежені, болісні. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

313. Робітник під час роботи був притиснутий автонавантажувачем до стіни будівлі. Ви – фельдшер підприємства, прибули на місце пригоди. Потерпілий скаржиться на біль в ділянці лобка. При обстеженні: стан важкий. Пацієнт млявий, загальмований. Пульс 110 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 90/55 мм рт. ст. Ноги зігнуті і розведені, активні рухи нижніми кінцівками викликають сильний біль. Боковий тиск на крила клубових кісток викликають посилення болю в лонній ділянці. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

314. При спробі опустити на підлогу важку сумку, яку тримала в руці, 54-річна жінка відчула раптовий сильний біль в поперековій ділянці зліва, який посилюється при згинанні тулуба в праву сторону. Звернулась на ФАП. При обстеженні: в поперековій ділянці зліва підшкірний крововилив, набряк. Визначається біль при пальпації зліва від хребта. Підйом лівої ноги доверху посилює біль в попереку. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

315. При копанні льоху лопатою, викидаючи землю наверх, 47-річний чоловік відчув раптовий гострий біль між лопатками, який прогресивно посилюється. Ви – фельдшер ФАПу, викликані до потерпілого додому. При обстеженні: біль при пальпації та постукуванні по спині між лопатками. Рухи тулубом, різко обмежені, болісні. Неврологічної симптоматики не виявлено. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

316. В дорожньо-транспортній пригоді перехожий отримав удар капотом автомобіля в спину. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на місце пригоди. Потерпілий скаржиться на сильний біль в спині, оніміння нижніх кінцівок, відсутність в них рухів. При обстеженні: стан важкий. Шкірні покриви бліді. Пульс 112 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 90/60 мм рт. ст. При пальпації спини сильний біль в ділянці Th-XII – L-I. Активні рухи нижніми кінцівками неможливі, больові відчуття в них відсутні. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

317. Робітник упав з будівельних лісів, з висоти 5 м, на сідниці. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. Пацієнт пред’являє скарги на біль в спині, заніміння нижніх кінцівок, неможливість рухати ними. При обстеженні: стан важкий. Млявий, загальмований. Шкірні покриви бліді, вкриті холодним потом. Пульс 120 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 85/55 мм рт. ст. пальпація в ділянці І-ІІ поперекових хребців болісна. Натискання на плечі посилює біль в попереку. Мається нижній пара парез, больова чутливість в нижніх кінцівках відсутня. На Ваших очах відбувся нерегульований акт сечовипускання. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

318. Ремонтуючи пічку в хаті, 48-річний чоловік знаходився навколішках, з тулубом, нахиленим вперед. В цей час верхня половина пічки обвалилася йому на крижову ділянку. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик до нього додому. При обстеженні: стан важкий. Шкірні покриви бліді, вкриті холодним потом, акроцианоз. Пульс 124 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 75/50 мм рт. ст. права нижня кінцівка коротша за ліву, відірвати п’ятку від підлоги не може. Бічне стиснення крил клубових кісток посилює біль. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

319. Робітникові-вантажнику, в той момент, коли він знаходився в нахиленому вперед положенні, на спину упала важка металева деталь. Доставлений в медпункт підприємства. Пред’являє скарги на сильний біль в спині, між лопатками. При обстеженні: між лопатками підшкірний крововилив, набряк. Пальпація і постукування по остистих відростках VIII-IX-X грудних хребців болісна. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2130 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)