АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРОФІЛАКТИКА ХІРУРГІЧНОЇ ІНФЕКЦІЇ.

Прочитайте:
  1. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  2. Вірусні повітряно-крапельні інфекції. ВІЛ-інфекція. Дітячі інфекції. Карантінні інфекції.
  3. Вкажіть таксономічне положення збудника цитомегаловірусної інфекції.
  4. Вторинна профілактика
  5. Гігієнічні аспекти організації праці лікарів. Профілактика професійно-зумовлених захворювань лікарів різних спеціальностей
  6. Гігієнічні вимоги до користуванням персональним комп’ютером. Профілактика астенопії. комп’ютером. профілактика травм очей і інфекційних хвороб (блефарит, конюктевіт, ячмінь)
  7. Гігієнічні вимоги до улаштування, обладнання та експлуатації інфекційного відділення. Профілактика внутрішньо лікарняних інфекцій.Санітарно-протиепідемічний режим
  8. Дитячий травматизм, його види, ступені. Профілактика дитячого травматизму.
  9. Діагностика і особливості перебігу гострої хірургічної патології
  10. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТЯЖКОХВОРИХ. ПРОФІЛАКТИКА ПРОЛЕЖНІВ

 

1 Передстерилізаційна обробка виконана неправильно. Треба провести повторну обробку, згідно Інструкції по передстерилізаційній обробці виробів медичного призначення

(ОСТ 42-21-2-85).

 

 

2. Синьо-зелене забарвлення свідчить про наявність на інструменті залишків крові. Був використаний солянокислий бензидин. Треба повторити передстерилізаційну обробку всієї партії інструментів, починаючи з 2 етапу.

 

 

3. Бузкове забарвлення свідчить про наявність на шприці залишків крові. Був застосований азопірам. Треба повторити передстерилізаційну обробку всієї партії шприців, починаючи з 2 етапу.

 

 

4. Рожеве забарвлення свідчить про наявність на ін’єкційних голках залишків миючого засобу. Був використаний фенолфталеїн. Необхідно повторно промити всю партію голок під проточною водою (час промивання залежить від миючого засобу), а потім - дистильо- ваною водою на протязі 30 сек. кожний виріб.

 

 

5. Хірургічні інструменти треба промивати під проточною водою 3 хвилини.

 

 

6. Шприци треба промивати під проточною водою 10 хвилин.

 

 

7. Перед укладкою матеріалу дно і внутрішня поверхня бікса обробляється 96% спиртом. Він відноситься до групи спиртів. Рецепт виписати самостійно.

 

 

8. Укладка видова. Фіолетове забарвлення в ампулі свідчить про те, що температурний режим було витримано правильно. Ампула містить в собі суміш бензойної кислоти з фуксином.

 

 

9. Укладка комбінована. Розплавлення реактиву свідчить про правильне додержання температурного режиму. Був використаний порошок сірки.

 

 

10. Укладка цілеспрямована. Не додержано часу стерилізації (20 хв.). Бікс треба повернути на повторну стерилізацію.

 

 

11. Укладка цілеспрямована. Після закінчення стерилізації треба було витримати бікс з відкритими бічними отворами 10-15 хв. для видалення залишків пари і попередження утворення конденсату. Під час операції була використана волога білизна, стерильність якої сумнівна. Для попередження подібних ускладнень під час операції слід користуватися тільки сухою білизною.

12.Режим стерилізації було витримано правильно але ріжучі інструменти при термічних методах стерилізації затуплюються. Треба було обрати хімічний метод стерилізації.

 

 

13.Режим стерилізації було витримано неправильно. При t 160* стерилізацію треба проводити 150 хв. Інструменти треба повернути на повторну стерилізацію.

 

 

14. Метод стерилізації колючого хірургічного інструментарію обрано правильний, але час стерилізації при кімнатній температурі складає 6 год. Треба продовжити стерилізацію.

 

 

15. Метод і час стерилізації обрані вірно, але треба було використати 4,8% розчин. Користуватись цим інструментом під час операції не можна.

 

 

16. Оптичні прилади не можна стерилізувати термічними методами. Треба було обрати хімічний або газовий метод стерилізації.

 

 

17. Стерилізація мисок методом обпалювання за наказом №720 заборонена. Треба було використати стерилізацію методом текучої пари.

 

18. Дії операційної бригади були вірними. 4 учасника операції можуть послідовно обробити руки в одній мисці. Концентрація робочого розчину С-4 повинна бути 2,4%. Кожний учасник операції повинен обробляти руки 1-2 хв.

 

 

19. 5% розчин йоду використовується для обробки рук за методом Спасокукоцького-Кочергіна. Ним обробляються нігтьові ложа. Йод відноситься до групи галогенів.

 

20. Можна запідозрити інфікування рани паличкою синьо-зеленого гною. Для місцевого використання найбільш ефективна борна кислота. Вона належить до групи кислот.

 

21. Дії санітарки невірні. Поверхню столика треба обробляти 3% розчином хлораміну.

 

 

22. Дії санітарки невірні. Палати і робочі приміщення обробляються 0,5-1% р-ном хлораміну, коридори-3%, туалети-5%.

 

 

23. Дії медсестри є невірними. При анаеробній інфекції найбільш ефективними є антисептики групи окисників(перекис водню, калію перманганат).

 

 

24. Згідно Наказу №720, використання спиртового розчину йоду для обробки операційного поля заборонено. У пацієнта виникли явища йодизму(ідіосинкразії на йод).

Для профілактики цього ускладнення треба було зібрати анамнез в передопераційному періоді, а під час операції застосувати для обробки операційного поля препарат, який не містить йод(спирт, гібітан).

 

 

25. Дії учасників операції не є вірними. Після закінчення „брудного” етапу операції, згідно Наказу№720, треба обробляти рукавички р-ном сулеми 1:1000. Сулема відноситься до групи солей важких металів.

 

 

26. Дії санітарки є невірними. Видалені під час операції тканини і органи необхідно занурювати в розчин формальдегіду 40%. Формальдегід відноситься до групи альдегідів.

 

ОРГАНІЗАЦІЯ ХІРУРГІЧНОЇ РОБОТИ.

 

 

27.Для отримання ліків з аптеки крім вимоги-накладної фельдшер повинен був оформити доручення в бухгалтерії лікарні, засвідчити його у головного бухгалтера і головного лікаря, поставити круглу печатку лікувального закладу і принести в аптеку разом з вимогою-накладною. Наркотичні анальгетики можна виписувати з розрахунку на 3 дні.

 

 

28. Дії маніпуляційної медсестри невірні. Стерильні розчини, виготовлені в аптеці і закупорені під обкатку зберігаються 10 днів, а закупорені під обв”язку-3 дні. Якщо протягом дозволеного терміну стерильні розчини не були використані, їх виливають, навіть при відсутності ознак непридатності.

 

 

29.Постова медсестра допустила в своїх діях грубих помилок. Призначення наркотичних анальгетиків повинно відображатися не тільки в листі лікарських призначень, а і в листі призначення наркотичних анальгетиків. Після виконання призначення медсестра зобов’язана зробити запис в „Журналі обліку наркотичних анальгетиків”, а використану ампулу зберігати в сейфі. Після закінчення зміни пусті ампули здаються старшій медсестрі відділення.

 

 

30. В листі інтенсивного нагляду відображуються пульс, АТ, число дихальних рухів за хвилину, кількість введеної та виведеної рідини, лікарські призначення і відмітки про їх виконання. Показники реєструються кожну годину. Пульс, АТ, число дихальних рухів позначаються графічно, всі інші показники –словами і цифрами.

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1922 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)