АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОШКОДЖЕННЯ І ЗАХВОРЮВАННЯ СЕЧОСТАТЕВИХ ОРГАНІВ. 291. До фельдшера ФАпу звернувся 72-річний пацієнт зі скаргами на неможливість помочитися

Прочитайте:
  1. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  2. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  3. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  4. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  5. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  6. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  7. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  8. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  9. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.
  10. Автоімунні захворювання

 

 

291. До фельдшера ФАпу звернувся 72-річний пацієнт зі скаргами на неможливість помочитися. До цього відмічав затруднення сечовипускання, сеча виділялася тонкою, в”ялою цівкою, іноді по краплях. З минулого вечора не мочився. При обстеженні: над лобком визначається болісне щільно-еластичне утворення. Перкуторний звук над ним тупий. Попередній діагноз? Якими методами можна підтвердити його на долікарському етапі? Перша допомога?

 

 

292. Ви – фельдшер ФАпу, викликані додому до 34-річної жінки, яка скаржиться на раптовий сильний біль в поперековій ділянці зліва. При обстеженні: хвора неспокійна, постійно змінює положення в ліжку. Шкіра бліда, вкрита холодним потом. Живіт звичайної форми, м’який, болісний в лівій боковій ділянці. Симптомів подразнення очеревини не виявлено. Сечовипускання часте, малими порціями. Раніше подібних нападів болю не відмічає. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

293. Фельдшер ФАпу викликаний додому до 42-річної жінки, яка скаржиться на біль в поперековій ділянці справа. Напередодні, розвішуючи білизну, упала, ударившись попереком об край стола. При обстеженні: стан задовільний. Шкірні покриви звичайного забарвлення. Пульс 82 уд. на 1 хв., задовільного наповнення. АТ 130/80 мм рт. ст. В поперековій ділянці справа підшкірний крововилив, набряклість, біль при пальпації. Зібрана сеча рожевого кольору. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

294. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. Робітник під час роботи упав з будівельних лісів, з висоти 4 м. Пред’являє скарги на біль в правому боці і в попереку. При обстеженні: стан важкий. Адинамічний, загальмований. Шкірні покриви бліді, на лобі краплі холодного поту. Пульс 104 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 85/55 мм рт. ст. живіт болісний в правій боковій ділянці. Симптомів подразнення очеревини не виявлено. Пальпація поперекової ділянки справа викликає біль, виявляється напруження м’язів. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

295. Через 2 години після операції видалення каменя правої нирки пацієнт скаржиться на неможливість випорожнити сечовий міхур, незважаючи на відчуття його переповнення і наявність позивів на сечовипускання. При пальпації живота виявляється кулясте гладкоеластичне утворення. При перкусії звук над ним тупий. Попередній діагноз? Дії невідкладної допомоги?

 

 

296. На ФАП доставлений пот6ерпілий, який 1 годину назад отримав удар дошкою в нижню половину живота. Пред’являє скарги на біль в нижній половині живота. При обстеженні: стан важкий. Шкірні покриви бліді. Пульс 100 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 100/70 мм рт. ст. Живіт напружений, болісний в нижній половині, де визначається позитивний симптом Блюмберга-Щоткіна. При перкусії над лобком і в пахвинних ділянках тупий звук. Сечовипускання відсутнє, при катетеризації сечового міхура отримати сечу не вдалося. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

297.До фельдшера ФАПу звернувся 72-річний пацієнт, якому в лікарні 2 тижні тому виконали операцію з приводу аденоми передміхурової залози ІІІ ст. При обстеженні: над лобком по середній лінії глибока рана діаметром 1,5 см, з якої виходить трубка. Шкіра навкруги мацерована, подразнена. Яку операцію виконали пацієнтові? Оцініть її радикальність. Ваші поради пацієнтові?

 

 

298. До фельдшера ФАПу звернувся 68-річний пацієнт зі скаргами на часте, забруднене сечовипускання, відчуття неповного випорожнення сечового міхура. При обстеженні: струмінь сечі в'ялий, гвинтоподібно перекручений. Після сечовипускання визначається притуплення перкуторного звуку над лобком. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

299. До фельдшера ФАПу звернувся 75-річний пацієнт зі скаргами на часті позиви на сечовипускання, особливо по ночах, затруднений акт сечовипускання. Пацієнт відмічає, що сеча виділяється тонким струменем, іноді по краплях. При пальцевому ректальному обстеженні визначається через передню стінку прямої кишки гладко- еластичне безболісне утворення. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

300. Фельдшер ФАПу викликаний додому до 52-річного пацієнта, який скаржиться на біль над лобком і в промежині, неможливість помочитися. З анамнезу з’ясовано, що напередодні, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, отримав в бійці удар ногою в живіт. При обстеженні: пальпаторний біль над лобком. Шкіра промежини гіперемована, гаряча, при пальпації визначається ущільнення. Проведена катетеризація сечового міхура, сечі не отримано. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

301. 19-річний юнак під час бійки отримав сильний удар носком черевика в промежину. Доставлений на ФАП. Мається легке алкогольне сп’яніння. Пацієнт збуджений, скаржиться на сильний біль в промежині, неможливість помочитися. При обстеженні: шкірні покриви бліді. Пульс 100 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 100 60 мм рт. ст. Шкіра мошонки і промежини фіолетового кольору, ділянка промежини набрякла, інфільтрована. Із зовнішнього отвору уретри виділяється по краплях чиста кров. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

302. До фельдшера ФАПу звернувся 17-річний юнак зі скаргами на сильний біль в статевому члені, який з’явився 2 години назад, після статевого акту. З анамнезу з’ясовано, що з дитинства хворіє фімозом. При обстеженні: голівка статевого члену оголена: збільшена в обсязі, фіолетового кольору. Крайня плоть загорнута, за голівку, набрякла. Попередній діагноз? Перша допомога? План лікування?

 

 

303. До фельдшера ФАПу звернувся 37-річний пацієнт зі скаргами на біль в промежині з іррадіацією в пряму кишку, затруднення сечовипускання, підвищення температури до 38,5*. З анамнезу з’ясовано, що напередодні просидів більше години в парку відпочинку на бетонній лаві. При пальцевому ректальному обстеженні виявляється через передню стінку прямої кишки болісне ущільнення. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

304. 37-річний пацієнт, який звернувся до фельдшера ФАПу зі скаргами на біль в промежині, підвищення температури, що з’явилися після переохолодження, був госпіталізований в урологічне відділення, де йому проводилося консервативне лікування. Але стан пацієнта погіршався, посилився біль, температура тіла підвищилась до 39,8*, з’явився озноб, нездужання, розбитість, слабкість. При пальцевому ректальному обстеженні в центрі болісного ущільнення виявляється ділянка розм’якання. Ваш діагноз? План лікування?

 

 

305. До фельдшера ФАПу звернулась 28-річна жінка зі скаргами на часте, болісне сечовипускання, ріжучий біль в ділянці лобка, підвищення температури до 38*. Вважає себе хворою на протязі 4 днів. Захворювання зв’язує з переохолодженням. При обстеженні: біль над лобком при пальпації. Симптомів подразнення очеревини не виявлено. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

306. До фельдшера ФАПу звернувся 16-річний юнак зі скаргами на постійний тягнучий біль в лівій половині мошонки. Вважає себе хворим більше року. При обстеженні: ліве яєчко зменшене в розмірах, в лівій половині мошонки пальпуються м’які вузлуваті утворення. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

307.До фельдшера ФАпу звернувся 34-річний пацієнт зі скаргами на затруднення сечовипускання, струмінь сечі став тонкий і в’ялий. При обстеженні: під час сечовипускання препуціальний мішок роздувається у вигляді шару, сеча з його отвору виділяється тонким, в’ялим струменем. З анамнезу з’ясовано, що пацієнт двічі переніс гонорею. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

308. До фельдшера ФАПу звернувся 24-річний пацієнт зі скаргами на сильний біль в лівій половині мошонки, який віддає в ліву пахвинну ділянку. З анамнезу з’ясовано, що тиждень тому пацієнт перехворів грипом. В поліклініку не звертався, займався самолікуванням. При обстеженні: температура тіла 38,5*. Ліва половина мошонки збільшена в обсязі, зморшки її розгладжені, шкіра гіперемована, блищить. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

309. До фельдшера ФАПу звернувся 23-річний пацієнт зі скаргами на постійний біль тягнучого характеру в правій половині мошонки, збільшення її в обсязі. Вважає себе хворим на протязі місяця. При обстеженні: права половина мошонки збільшена в обсязі, м”якоеластичної консистенції, праве яєчко не пальпується. Попередній діагноз? З чим і як його треба диференціювати? Дії фельдшера? План лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2001 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.01 сек.)