АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАХВОРЮВАННЯ СУДИН НИЖНІХ КІНЦІВОК. 333. До фельдшера ФАПу звернулась 34-річна жінка, перукар за фахом, зі скаргами на відчуття розпирання

Прочитайте:
  1. A. Ангіопатія судин сітківки
  2. A.слідкувати за станом серцево-судинної системи (частотою пульсу та рівнем артеріального тиску)
  3. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  4. D. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  5. I. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  6. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  7. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  8. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  9. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  10. N. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку

333. До фельдшера ФАПу звернулась 34-річна жінка, перукар за фахом, зі скаргами на відчуття розпирання, втоми в нижніх кінцівках наприкінці дня. З анамнезу з’ясовано, що двічі вагітності закінчувалися народженням живих дітей. При обстеженні: на внутрішній поверхні правої гомілки та стегна визначаються під шкірою синюшні вузли м”яко-еластичної консистенції, безболісні, які спадаються при натисканні і знову випинаються після припинення тиску. Шкіра в ділянці внутрішньої кісточки гомілкостопного суглобу коричневого кольору, витончена. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

334. 27-річний пацієнт звернувся на ФАП зі скаргами на похолодання стоп, біль в литкових м'язах при ходьбі. Вважає себе хворим на протязі 3 років, перші симптоми захворювання з'явилися під час роботи на Крайній Півночі. При обстеженні: шкіра стоп бліда, холодна. Пульсація на артеріях стоп відсутня, на підколінних і стегнових артеріях виразна. Попередній діагноз? План обстеження і лікування?

 

 

335. 33-річна пацієнтка, у якої мається варикозне розширення вен правої нижньої кінцівки, відчула біль по ходу вени, з’явився набряк кінцівки. Звернулась до фельдшера ФАПу. При обстеженні: права гомілка збільшена в обсязі, набрякла. По внутрішній поверхні гомілки визначається щільне болісне шнуроподібне утворення. Шкіра над ним гіперемована, гаряча. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

336. Фельдшер ФАПу викликаний додому до 40-річного пацієнта, який скаржиться на сильний біль в правій ступні, від якого не спить вже 2 ночі. З анамнезу з’ясовано, що на протязі 12 років, після перенесеного відмороження нижніх кінцівок, відчуває зяб кість стоп, біль в литкових м’язах після того, як пройде 150-200 метрів. Курить з 14 років, за день викурює пачку сигарет. При обстеженні: шкіра на стопах бліда, холодна. В дистальній третині правої стопи шкіра чорного кольору, тканини сухі, щільні. Визначається облисіння гомілок. На артеріях стоп пульсація відсутня, на підколінній і стегновій – виразна. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

337. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. 58-річний пацієнт пред’являє скарги на сильний біль в правій нижній кінцівці, який з’явився раптово, близько години тому. При обстеженні: ліва нижня кінцівка значно збільшена в обсязі, набрякла. Шкіра цианотична, холодна, визначається набряк мошонки. Пальпація гомілки і стегна болісна. Загальний стан важкий, визначаються явища інтоксикації. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

338. До фельдшера ФАпу звернувся 60-річний пацієнт зі скаргами на похолодання стоп, відчуття покалування, повзання мурашок, біль в литкових м’язах, який виникає при ходьбі і зникає після зупинки. При обстеженні: шкіра стоп бліда, холодна. Пульсація на артеріях стоп і підколінній артерії відсутня, на стегновій знижена. Попередній діагноз? План обстеження і лікування?

 

 

339. У 47-річної жінки, що хворіє мітральною вадою серця та мерехтливою аритмією, зненацька виник сильний біль і лівій гомілці і ступні. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. При обстеженні: пацієнтка стогне від болю. Ступня і нижня третина лівої гомілки холодна, шкіра бліда, з цианотичними плямами. Пальпація литкового м’язу викликає сильний біль. Рухи в гомілкостопному суглобі відсутні. Больова чутливість на стопі відсутня, тактильна знижена. Пульсація на артеріях стоп відсутня, на підколінній ослаблена, на стегновій виразна. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

340. На наступну добу після ускладнених пологів, що закінчилися народженням живої дитини, жінка відчула розпираючий біль в правій нижній кінцівці. При обстеженні: праві гомілка та стегно значно збільшені в обсязі, шкіра цианотична, холодна, визначається набряк, біль при пальпації. Пальпація правої пахвинно-клубової ділянки викликає біль. Ваш діагноз? План лікування?

 

341. До фельдшера ФАПу звернулась 63-річна жінка зі скаргами на відчуття розпирання, набряк, біль в правій нижній кінцівці. Рік тому перенесла гострий глибокий флеботромбоз. На протязі 2-3 місяців після виписки із стаціонару почувала себе добре, потім з’явились набряк, біль, дефект тканин на передній поверхні правої гомілки, який не загоюється. При обстеженні: права нижня кінцівка збільшена в обсязі, набрякла. Поверхневі вени розширені, еластичні. В нижній третині гомілки шкіра темно-коричневого кольору, ущільнена. На передній поверхні правої стопи в нижній третині визначається глибокий дефект м’яких тканин 5х6 см, вкритий гнійно-фібринозним нашаруванням, з зловонним гнійним виділенням сіруватого кольору. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

342. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. 65-річний пацієнт пред’являє скарги на сильний біль в правій нижній кінцівці, який раптово з’явився біля години тому. При обстеженні: шкіра правої гомілки до верхньої третини бліда, з мармуровим малюнком, холодна. Больова чутливість значно знижена. Пульсація на артеріях стоп і підколінній відсутня, на стегновій ослаблена. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

343. До фельдшера ФАПу звернулась 53-річна жінка зі скаргами на значний набряк лівої гомілки, який поступово зростає на протязі 2-3 років. З анамнезу з’ясовано, що декілька раз хворіла бешихою лівої гомілки, перенесла гострий глибокий флеботромбоз лівої нижньої кінцівки. При обстеженні: ліва гомілка на 20 см збільшена в обсязі в порівнянні з правою. Визначається щільний набряк, ямки на шкірі після натискання пальцем не залишається, шкіра в зморшку не береться. Зі слів пацієнтки, навіть при довгому підвищеному положенні лівої нижньої кінцівки набряк не спадає. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2428 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)