АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОШКОДЖЕННЯ І ХІРУРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРЯМОЇ КИШКИ. 282. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на наявність отвору біля заднього проходу, з якого виділяється гній з каловим запахом

Прочитайте:
  1. A. Тріщина сфінктеру прямої кишки.
  2. B. Проривна виразка 12-палої кишки.
  3. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  4. E. - У низхідній частині дванадцятипалої кишки.
  5. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  6. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  7. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  8. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  9. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  10. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.

 

 

282. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на наявність отвору біля заднього проходу, з якого виділяється гній з каловим запахом, що подразнює шкіру і забруднює білизну. Яас від часу отвір закривається, потім з’являється розпираючий біль, підвищення температури тіла і через декілька днів самостійно проривається гнояк. При обстеженні: шкіра пери анальної ділянки мацерована, подразнена. На 7 годинах циферблату в положенні пацієнта на гінекологічному кріслі, в 2 см від відхідника, визначається отвір діаметром 0,2 см, з незначним гнійним виділенням. При зондуванні отвору ґудзиковий зонд введений на глибину 3,5 см. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

283. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на сильний біль в ділянці куприку, підвищення температури тіла до 39,6*. Вважає себе хворим на протязі 4 днів. З анамнезу виявлена підвищена вологість шкіри в ділянці між сідничної зморшки. При обстеженні: в ділянці куприка гіперемія шкіри, набряк, болісне кулясте утворення діаметром 2 см, гладкоеластичної консистенції. Визначається симптом флуктуації. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

284. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на біль в ділянці відхідника, що посилюється при акті дефекації, підвищення температури тіла до 37,8*. Вважає себе хворим на протязі 3 днів. При обстеженні: навкруги відхідника гіперемія шкіри, набряк, при пальпації визначається болісне ущільнення. При пальцевому ректальному обстеженні має місце болісність лівої бокової стінки прямої кишки. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

285. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. 8-річний хлопчик упав з гілки дерева на дошку від паркану. При обстеженні: стан важкий. Загальмований, млявий. Кисті і стопи холодні. Акроцианоз. Пульс 120 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 75/55 мм рт. ст. на промежині глибока рвана рана 4,5х2,5 см, з якої виділяються в невеликій кількості кров, гази і кал. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога? План лікування?

 

 

286. При постановці сифонної клізми медсестра ввела в пряму кишку пацієнта на глибину 20 см гумову трубку з жорстким наконечником. Пацієнт відчув сильний біль в прямій кишці і в животі. При огляді: шкірні покриви бліді, на лобі краплі холодного поту. Млявий, загальмований. Пульс 110 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 90/60 мм рт. ст. живіт напружений, болісний в нижній половині, визначається позитивний симптом Блюмберга-Щоткіна. При пальцевому обстеженні прямої кишки на рукавичці кров. Попередній діагноз? План обстеження і лікування? Дайте оцінку діям медсестри.

 

 

287. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на біль в ділянці відхідника, що різко посилюється при акті дефекації, домішок крові в калі. При обстеженні: анальний сфінктер спазмований, спроба ввести палець в пряму кишку викликає сильний біль, опір пацієнта. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

288. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на біль в ділянці відхідника, кровотечі світлою кров'ю під час акту дефекації. З анамнезу з’ясовано, що працює вантажником, зловживає алкоголем. При обстеженні: спазм сфінктера відхідника, при обстеженні прямої кишки ректальним дзеркалом на 5, 7 і 11 годинах циферблату визначаються щільні, болісні кулясті утворення фіолетового кольору, діаметром до 2,5 см. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

289. До фельдшера ФАПу звернувся 68-річний пацієнт зі скаргами на біль в прямій кишці з іррадіацією в крижі, чергування закрепів і проносів, домішок крові в калі. Вважає себе хворим біля 1 року, за цей час сильно схуднув. При огляді: зниженого харчування, шкірні покриви бліді, з сіруватим відтінком. При пальцевому ректальному обстеженні на рукавичці кров. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

290. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. Робітникові-будівельнику в той момент, коли він знаходився в нахиленому вперед положенні, товариші по роботі жартома піднесли йому до анального отвору наконечник шлангу компресора і увімкнули струмінь стиснутого повітря. При обстеженні: стан важкий. Шкірні покриви бліді. На лобі краплі холодного поту. Пульс 116 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 80/50 мм рт. ст. Пацієнт загальмований, скаржиться на сильний біль в животі. Живіт напружений, виключений з акту дихання, болісний в усіх відділах, більше в нижній половині. Визначається позитивний симптом Блюмберга-Щоткіна. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога? План лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 3015 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)