АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗМЕРТВІННЯ.ВИРАЗКИ. НОРИЦІ.

Прочитайте:
  1. ЗМЕРТВІННЯ. ВИРАЗКИ. НОРИЦІ.

 

 

205. Ви – фельдшер ФАПу, отримали виклик додому до пацієнта, у якого після перенесеного інсульту мається правосторонній геміпарез. При огляді: в ділянці крижової кістки дефект тканин 4х3,5 см, брудно-сірого кольору, з мутним виділенням з неприємним запахом. Шкіра навкруги рани гіперемована, мацерована. Вид ускладнення, його причини? Ваші дії?

 

 

206.Ви – фельдшер ФАПу, викликані додому до 73-річного пацієнта, який скаржиться на сильний біль в правій ступні, що з’явився 3 дні назад. При огляді: шкіра на правій нижній кінцівці бліда, з цианотичними плямами, холодна на дотик. Ступня збільшена в обсязі, набрякла. Пальці чорного кольору. На тильній поверхні ступні пухир відшарованого епідермісу з гнійним вмістом, шкіра навкруги гіперемована. На правій гомілці визначаються яскраво-червоні смуги, болючі на дотик. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

207. У хворої з мітральною вадою серця та мерехтливою аритмією несподівано з’явився сильний біль в лівій гомілці і ступні. Пацієнтка оглянута фельдшером ФАПу через 2 год. при обстеженні: стопа і дистальних 2/3 лівої гомілки бліді, з цианотичними плямами, холодні. Тактильна і больова чутливість на стопі знижена. Пульсація на тильній артерії ступні і підколінній артерії відсутня, на стегновій артерії виразна. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

208. В неврологічному відділенні знаходиться на лікуванні 32-річна жінка з розсіяним склерозом, внаслідок якого у неї мається тетрапарез. Перестилаючи їй постіль, санітарка помітила в ділянці лівої лопатки чорну корку, навколо неї спостерігаються гіперемія і мацерація шкіри. Вид ускладнення, його причина? План лікування?

 

 

209. 58-річному пацієнтові з приводу раку прямої кишки виконали операцію екстирпації прямої кишки з виведенням назовні сигмоподібної кишки у вигляді протиприродного заднього проходу. Як треба проводити догляд за сигмостомою? На 4-ту добу після операції у пацієнта з’явилося здуття живота, нудота, гикавка. Кал і гази через сигмостому не відходять. Що трапилось? План лікування?

 

 

210. До фельдшера ФАПу звернувся 72-річний пацієнт зі скаргами, що напередодні ввечері у нього випала трубка з епіцистостоми. При огляді: над лобком дефект тканин округлої форми діаметром 3 см, з яког виділяється прозора жовтувата рідина з запахом сечі. Шкіра навкруги нориці гіперемована, мацерована. Нижня білизна та штани пацієнта просочені сечею. Дії фельдшера? Які рекомендації можна дати пацієнтові по догляду за норицею?

 

 

211. 52-річний пацієнт під час автоаварії отримав важку закриту травму живота. Під час операції виявлено розрив підшлункової залози. Розрив був ушитий, сальникова сумка дренована. На 10-ту добу після операції була видалена дренажна трубка. Через 3 дні з рани, що залишилась, в значній кількості почала виділятися прозора рідина, яка сильно роз’їдає і мацерує шкіру. Попередній діагноз? Якими додатковими методами обстеження можна його підтвердити? Ваші пропозиції по догляду за пацієнтом?

 

 

212. До фельдшера ФАПу звернулась 48-річна жінка зі скаргами на наявність „рани” на правій гомілці, яка з’явилась 2 роки тому, періодично загоюється, а потім знову відкривається. При обстеженні: права гомілка збільшена в обсязі, набрякла. На внутрішній поверхні визначаються сині м’які вузли під шкірою. В нижній третині гомілки шкіра темно-коричнева, ущільнена. На 2 см вище внутрішньої кісточки гомілкостопного суглобу дефект шкіри 3х2,6 см, з мозолистими краями, вкритий буро-сірою плівкою з незначним брудним виділенням. Попередній діагноз? План лікування?

 

ПУХЛИНИ.

 

 

213.До фельдшера ФАПу звернувся 15-річний хлопець зі скаргами на наявність твердого бугорка на правому передпліччі, який помітив декілька днів назад. При обстеженні: на долоневій поверхні правого передпліччя в середній третині утворення кулястої форми 1 см в діаметрі, з чіткими контурами, щільно-еластичної консистенції, не спаяне з шкірою та підлеглими тканинами, безболісне. Пахвові лімфовузли не збільшені. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

214. До фельдшера ФАПу звернулась 30-річна жінка зі скаргами на наявність якогось утворення на обличчі, яке з’явилось 4 місяці назад, нічим не турбує, повільно збільшується. При обстеженні: під правим вухом, в ділянці кута нижньої щелепи, визначається утворення овальної форми, розмірами 3х1,6 см, щільно-еластичної консистенції, з чіткими контурами, не спаяне зі шкірою та підлеглими тканинами. Підщелепні та шийні лімфовузли не збільшені. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

215. До фельдшера ФАПу звернулась 40-річна жінка зі скаргами на наявність „грижі” на передній черевній стінці. З анамнезу з’ясовано, що більш ніж 3 роки тому на передній черевній стінці з’явилось невелике утворення, яке повільно збільшується в розмірах, безболісне, не надає ніяких незручностей. При обстеженні: на передній черевній стінці, в правому підребер’ї кулясте утворення діаметром 2,5 см, м’якої консистенції, не спаяне зі шкірою та підлеглими тканинами, безболісне. Загальний стан пацієнтки не порушений. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

216. До фельдшера ФАПу звернулась 48-річна жінка зі скаргами на наявність „бородавок” в пахвових ямках, які з’явились біля півроку назад. При обстеженні: пацієнтка тучна, сильно потіє. В пахвових ділянках множинні утворення від 0,5 до 1 см, трикутної форми, коричневого кольору, на тонких ніжках, м’якої консистенції. Пахвові лімфовузли не збільшені. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

217. Акушерка ФАПу звернулась до фельдшера з проханням оглянути 43-річну жінку, в якої під час онкопрофогляду вона виявила вузол в правій молочній залозі. При обстеженні: в правому зовнішньому квадранті правої молочної залози пальпується бугристе ущільнення розмірами 3х2,5 см, яке майже не зміщується. Шкіра над ущільненням в зморшку не береться. Виявляються збільшені, ущільнені пахвові лімфовузли справа. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

218. До фельдшера ФАПу звернувся 63-річний пенсіонер зі скаргами на наявність виразки на язиці. Біля півроку назад на язиці з’явився щільний, безболісний вузлик, в центрі якого пізніше утворилась виразка. З анамнезу з’ясовано, що пацієнт палить люльку, любить їсти дуже гарячу їжу. При огляді: з правого краю язика, на відстані 2 см від його кінчика, визначається виразка 1,5х0,8 см, з щільними краями і днрм, вкритим брудно-сірим нашаруванням. Під нижньою щелепою справа визначаються збільшені, ущільнені лімфовузли. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

219. В ділянці дії Вашого ФАПу проживає 59-річний пацієнт з виразковою хворобою тіла шлунку, зі зниженою секреторною функцією. Хворіє більше 20 років. На неодноразові пропозиції хірургічного лікування відповідав відмовою. При черговому диспансерному огляді скаржиться на те, що біль в епігастрії прийняв постійний характер, не залежить від пори року та прийому їжі, з’явилася відраза до їжі, особливо м’ясної, за останні 2-3 місяці значно схуднув. При обстеженні: зниженого харчування, шкірні покриви бліді, з сіруватим відтінком. При пальпації живота визначається біль в епігастрії. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 

 

220. До фельдшера ФАПу звернувся 27-річний пацієнт зі скаргами на наявність болючого, легко кровоточивого вузла в правій пахвовій ямці. З анамнезу з’ясовано, що 3-4 місяці назад, знімаючи майку, випадково зірвав папілому, що знаходилась в правій пахвовій ямці. Через деякий час на цьому місці з’явився болісний вузол, який швидко збільшується в розмірах. При обстеженні: зниженого харчування. Шкірні покриви бліді, з сіруватим відтінком. В правій пахвовій ямці утворення грибоподібної форми, темно-коричневого, майже чорного кольору, 3 см в діаметрі, щільної консистенції, яке спаяне з підлеглими тканинами, малорухоме. Пальпуються збільшені, ущільнені пахвові лімфовузли справа. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План обстеження і лікування?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 3151 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)