АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПІСЛЯОПЕРАЦІЙНИЙ ПЕРІОД. ЛІКУВАННЯ ПАЦІЄНТА У ВІДДІЛЕННІ РЕАНІМАЦІЇ ТА ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ.

Прочитайте:
  1. C. Виписати пацієнта,повідомивши родину про істинний діагноз
  2. III. Лікування, направлене на сповільнення темпів фіброзоутворення.
  3. IV. Лікування
  4. XII. Лікування.
  5. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  6. А) Визначте порушені потреби, пріоритетні, дійсні та потенційні проблеми пацієнта,
  7. А. 3. 2 Алгоритм лікування препаратами еритропоетину та тривалими активаторами рецепторів еритропоетину.
  8. А. 3. 3 Лікування анемії у пацієнтів з ХХН- V ст. на ГД препаратами заліза
  9. А. 3. 5 Лікування ЕПО-резистентності
  10. А.4.11. Лікування діабетичної больової нейропатії.

 

 

123.Через 2 год. після операції резекції шлунку стан пацієнта важкий: блідість шкіри, акроцианоз, затьмарення свідомості. Пульс 120 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 70/40 мм рт. ст. Глухість серцевих тонів. Запідозрено внутрішньочеревну кровотечу. Пацієнтові виконали лапароскопію, вільної крові в черевній порожнині не виявлено. Ваш діагноз? План лікування?

 

 

124. Повній, малорухомій жінці виконано операцію металоостеосинтезу з приводу перелому правої стегнової кістки. На 6 добу після операції в крижовій ділянці у неї з’явилась на шкірі червона пляма, пухир відшарованого епідермісу з мутним вмістом, який швидко прорвався і оголилася яскраво – червона поверхня дефекту шкіри зі значним серозним випотом. Вид ускладнення, його причина? План лікування?

 

 

125. На третю добу після операції резекції товстого кишечнику з приводу ракової пухлини у пацієнта з’явились задишка, акроцианоз, маса чутних на відстані крупно- пухирчастих хрипів, пінисте харкотиння. Вид ускладнення, його причини? План лікування?

 

 

126. На 4-ту добу після операції холецистектоиії у повної малорухомої пацієнтки 54 років температура тіла підвищилась до 39,2 градусів, з’явився біль у правій половині грудної клітки, кашель з відродженням мокроти. При аускультації: ослаблення дихання в нижніх відділах правої легені, мілко- та середньо пухирчасті хрипи. Вид ускладнення, його причини? План лікування?

 

 

127. Пацієнт доставлений в палату відділення інтенсивної терапії після операції гастректомії. Через 2 год. стан важкий: блідість шкіри, акроцианоз, пульс 108 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ80/60 мм рт. ст. При огляді іще через 1 год. стан пацієнта погіршався: затьмарення свідомості, пульс ниткоподібний, АТ 60/30 мм рт. ст. Через постійний катетер за годину виділилось 10 мл сечі. При перкусії живота в нижніх відділах визначається притуплення звуку. Попередній діагноз? Якими додатковими методами обстеження можна його підтвердити? План лікування?

 

 

128. На 4-ту добу після операції апендектомії пацієнт почав скаржитись на розпираючий біль в післяопераційній рані. Температура підвищилась до 39,4*. Знята пов’язка. Навкруги рани розлита гіперемія шкіри, пальпується болісне ущільнення. Вид ускладнення, його причини? План лікування?

 

 

129. На 4-ту добу після операції холецистектомії у пацієнта визначається здуття живота, гикавка, нудота, блювання застійною рідиною. Вид ускладнення? План лікування?

 

 

130. Через 4 год. після операції резекції шлунку пацієнт скаржиться на тупий розпираючий біль над лобком, неможливість помочитися. Вид ускладнення? Які симптоми підтвердять Ваш діагноз при об’єктивному обстеженні? Ваші дії?

 

 

131. Пацієнт доставлений в палату інтенсивної терапії після операції трепанації черепа з приводу важкої черепно-мозкової травми. Зненацька дихання у нього припинилося. Пульс і серцеві тони не визначаються. Зіниці широкі, на світло не реагують. Що з пацієнтом? Ваші дії?

 

 

132. В палаті інтенсивної терапії знаходиться пацієнт у стані мозкової коми. Раптом дихання у нього припинилося, вени шиї набрякли, шкіра обличчя набула синьо-багрового кольору. При спробі виконати ШВЛ щоки пацієнта роздуваються, повітря з шумом виходить назовні. Що з пацієнтом? Ваші дії?

 

 

133. В палату інтенсивної терапії доставлено пацієнта з важкою полі травмою, в коматозному стані. Зненацька у нього почалося блювання. Чим воно загрожує непритомному пацієнтові? Ваші дії?

 

 

134. 35-річному пацієнтові виконали планову операцію ваготомії з приводу виразкової хвороби 12-палої кишки. Перебіг першої доби післяопераційного періоду -- без особливостей. На другу добу у пацієнта з’явилося збудження, він зірвав пов’язку, піднявся з ліжка, вийшов в коридор, нецензурно лається, веде розмову з неіснуючими особами. На зауваження постової медсестри не реагує, веде себе агресивно. Вид ускладнення? Ваші дії?

 

 

135. 68-річному пацієнтові, з варикозною хворобою, виконали операцію гастректомію з приводу раку шлунку. На другу добу після операції він почав скаржитись на біль в грудній клітці, з’явилася задишка, кашель з кров’янистим харкотинням, ціаноз шкіри обличчя, шиї, плечового поясу. Вени шиї набрякли, печінка на 3 см виступає з-під краю реберної дуги. Вид ускладнення? Ваші дії?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1892 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)