АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЕРЕДОПЕРАЦІЙНИЙ ПЕНІОД. ПІДГОТОВКА ПАЦІЄНТА ДО ОПЕРАЦІЇ.

Прочитайте:
  1. C. Виписати пацієнта,повідомивши родину про істинний діагноз
  2. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  3. А) Визначте порушені потреби, пріоритетні, дійсні та потенційні проблеми пацієнта,
  4. Акушерські операції.
  5. Асептика під час хірургічного втручання. (стерилізація шовного та перев’язувального матеріалу, білизни, хірургічного інструментарію та підготовка хірурга до операції).
  6. БЛОК 2. ПІДГОТОВКА ТА ОДЯГАННЯ СТЕРИЛЬНОГО ХАЛАТА.
  7. В пульмонологічному відділенні перебуває пацієнт з двобічною пневмонією, якому проводиться оксигенотерапія з кисневої подушки. Стан пацієнта залишається без
  8. Гідність пацієнта
  9. Детальний огляд пацієнта
  10. ДОГЛЯД ЗА ПАЦІЄНТАМИ З УШКОДЖЕННЯМИ ТАЗА

 

105. В приймальне відділення надійшов пацієнт з переломом кісток тазу, у стані шоку. Шкіра кінцівок і тулуба значно забруднена. Який вид санітарної обробки Ви запропонуєте? Опишіть її техніку.

 

 

106. Під час виконання місцевої анестезії пацієнтові з правосторонньою пахвинною грижею у нього з’явились задишка, акроцианоз, неспокій, на чолі краплі холодного поту. Пульс 114 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 85/50 мм рт. ст. На шкірі живота гіперемія, набряк, на кінцівках – кропив’янка. Вид ускладнення, його причина? Яка помилка в передопераційній підготовці сприяла його виникненню? Дії невідкладної допомоги?

 

 

107. Напередодні планової операції пацієнт прийняв ванну, йому поставили очисну клізму, виконали гоління операційного поля. Вдень операції він легко поснідав, йому зробили премедикацію і відправили в операційну пішки, у супроводі санітарки. Дайте оцінку діям медперсоналу.

 

 

108. З місця автоаварії в лікарню був доставлений потерпілий з діагнозом: Закрита травма живота. Розрив селезінки. Внутрішньочеревна кровотеча. Шок ІІ ст. Оцініть показання та протипоказання до операції, ступінь операційного ризику. Як Ви проведете підготовку пацієнта до операції?

 

 

109.У пацієнта діагностовано поліпоз товстого кишечнику, він готується до планової операції. Запропонуйте план підготовки кишечнику.

 

 

110. В хірургічне відділення надійшов пацієнт з діагнозом: Жовчнокам’яна хвороба. Механічна жовтяниця. Які препарати Ви рекомендуєте використати для підтримки функції печінки?

 

 

111. Ви – постова медсестра хірургічного відділення, отримали наказ лікаря ввести пацієнтові розчин омнопону. До якої групи лікарських речовин відноситься цей препарат? Як він зберігається? Згідно яких документів Ви маєте право ввести його пацієнтові?

 

 

112. У пацієнта, якому треба виконати операцію, маються явища йодизму (ідіосинкразія до йоду). Якими препаратами можна виконати йому обробку операційного поля?

 

 

113. Пацієнтові, який надійшов в стаціонар з діагнозом: Перфоративна виразка шлунку, зробили ванну, промили шлунок, поставили очисну клізму, зробили премедикацію і на каталці доставили в операційну. Дайте оцінку діям медперсоналу.

 

 

114. В лікарню надійшов пацієнт 68 років, з діагнозом: Гострий холецистит. При обстеженні у нього виявлено мерехтливу аритмію, субкомпенсовану серцеву недостатність. Мають місце явища місцевого перитоніту. Оцініть показання та протипоказання до операції, визначте ступінь операційного ризику.

 

 

115. Пацієнтові, який надійшов в стаціонар з діагнозом: Гострий апендицит, зробили ванну, промили шлунок, поставили очисну клізму, зробили премедикацію і на каталці доставили в операційну. Дайте оцінку діям медперсоналу.

 

 

116. В хірургічному відділенні готується до планової операції 62-річний малорухомий пацієнт з підвищеною вагою тіла, в якого діагностовано варикозну хворобу. Яких післяопераційних ускладнень слід чекати від нього? Запропонуйте заходи їх профілактики в передопераційному періоді.

 

 

117. Пацієнтові треба виконати операцію апендектомію. В правій здухвинній ділянці у нього мається гнійничкове ураження шкіри. Чи можна відкласти операцію до санації шкіри? Ваші пропозиції?

 

 

118. У 72-річного пацієнта з вправимою правосторонньою пахвинною грижею має місце хронічна ішемічна хвороба серця, недостатність кровообігу ІІА ст. Оцініть показання та протипоказання до операції, ступінь операційного ризику.

 

 

119. В лікарню доставлений 73-річний пацієнт з лівосторонньою защемленою паховою грижею. Супутні захворювання: атеросклеротичний і постінфарктний кардіосклероз, недостатність кровообігу ІІА ст. Оцініть показання і протипоказання до операції, ступінь операційного ризику.

 

 

120. Під час операції з приводу гострого апендициту виникла необхідність розширити розріз вниз до лобка. Під час цієї маніпуляції з черевної порожнини зненацька стала виділятися у великій кількості рідина солом’яно – жовтого кольору. Що трапилось? Який недолік передопераційної підготовки пацієнта привів до цього ускладнення?

 

 

121. В лікарню надійшов пацієнт з діагнозом: Гострий перитоніт. В операційній, під час введення в наркоз, у нього почалося блювання. В чому небезпека цього ускладнення? Який недолік передопераційної підготовки пацієнта став його причиною?

 

 

122.У 53-річного пацієнта з гострим інфарктом міокарду почалася шлунково – кишкова кровотеча. Консервативне лікування виявилось неефективним. Визначте показання і протипоказання до операції, ступінь операційного ризику.

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2277 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)