АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ.

Прочитайте:
  1. XI. Закриті та відкриті механічні ушкодження. Догляд за хворими.
  2. ВІДКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ (РАНИ).
  3. ВІДКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ (РАНИ).
  4. Екстрена медична допомога при механічній асфіксії.
  5. ЗАКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ.
  6. Закриті та відкриті пошкодження шиї
  7. Закриті та відкриті ушкодження легень, серця, магістральних судин. Діагностика, ПД, особливості транспортування.
  8. Закриті травми черепа і головного мозку .Причини, види. Удар головного мозку. Його ознаки.
  9. Закриті травми черепа і головного мозку. Причини, види. Здавлювання головного мозку, ознаки.

 

 

136. Під час гри в футбол гравець отримав удар бутсою по задній поверхні правої гомілки. При обстеженні: внижній третині правої гомілки по задній поверхні підшкірний крововилив, набряк. Пальпація болісна. Рухи стопою посилюють біль. Натискання на п”яточну кістку безболісне. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

137. На ФАП звернулася жінка, яка на вулиці під час ожеледі підвернула ліву стопу. При ходьбі сильно шкутильгає. Лівий гомілкостопний суглоб збільшений в обсязі, набряклий. В ділянці внутрішньої кісточки гомілкостопного суглобу підшкірна гематома. Пальпація болісна. Рухи стопою посилюють біль. Натискання на п”яточну кістку безболісне. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

138. До здорвпункту заводу звернувся робітник, який упав на витягнуту праву руку. Пред’являє скарги на біль в правому променевозап”ястному суглобі. При обстеженні: в ділянці суглобу набряк. Рухи кистю посилюють біль. Пальпація болісна. Симптом осьового навантаження негативний. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

139. До шкільного здоровпункту учитель фізвиховання привів ученицю, яка впала з турніка, забившись лівим плечем об підлогу. При обстеженні: значний підшкірний крововилив, деформація в ділянці лівої ключиці. Відвести ліву руку від тулуба не може. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

140. До здоровпункту кінно-спортивної бази звернувся 17-річний юнак, який впав з коня, забившись правим ліктем. Скаржиться на сильний біль в правому ліктьовому суглобі. При обстеженні: правий ліктьовий суглоб деформований, значний підшкірний крововилив. Рука в лікті напівзігнута, спроба розгинання викликає опір. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога?

 

 

141. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт, який упав на вулиці на витягнуту і відведену праву руку. Скаржиться на сильний біль в правому плечовому суглобі. При обстеженні: в ділянці правого дельтоподібного м’язу визначається западання. Права рука відведена від тулуба, спроба приведення викликає опір. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

142. На ФАП звернувся 67-річний пацієнт, який упав на сходах на лівий лікоть. При обстеженні: лівий плечовий суглоб збільшений в обсязі, значний підшкірний крововилив. Плече дещо відведене від тулуба, але симптому пружного опору не визначається. Постукування по ліктьовому суглобу викликає посилення болю в верхній третині плеча. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

143. 19-річного юнака при виході з тролейбусу штовхнули в спину, він упав на правий лікоть. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги”, прибули на виклик. Потерпілий скаржиться на сильний біль в правому плечі. При обстеженні: праве плече в середній третині деформоване, мається підшкірний крововилив. При пальпації визначається крепітація. Попередній діагноз? Ваші дії?

 

 

144. До шкільного здоров пункту учителька привела 7-річного хлопчика, якого під час перерви штовхнули і він упав на кисть лівої руки. При обстеженні, на тильній поверхні лівого променевозап”ястного суглобу багнетоподібна деформація. Постукування по голівках п”ястних кісток викликає посилення болю в дистальній третині передпліччя. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

145. На ФАП звернувся 37-річний пацієнт, тракторист за фахом, зі скаргами на сильний біль у великому пальці правої кисті. З анамнезу з”ясовано, що півгодини тому, заводячи мотор трактора, отримав удар по пальцю заводною рукояткою на проти ході. При обстеженні: в ділянці І п”ястно-фалангового суглобу визначається крововилив, багнетоподібна деформація. Активні рухи неможливі, пасивні викликають опір. Попередній діагноз? Дії фельдшера?

 

 

146. Фельдшер „Швидкої допомоги прибув на місце дорожньо-транспортної пригоди. Потерпілий під час переходу вулиці був збитий автомобілем. При обстеженні: стан важкий. Блідий, загальмований, кінцівки холодні. Пульс 108 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 90/60 мм рт. ст. Праве стегно деформоване у вигляді „галіфе”, пальпація болісна. Натискання на п’ятку викликає посилення болю в стегні. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога?

 

 

147. Фельдшер „Швидкої допомоги” прибув на місце дорожньо-транспортної пригоди. Потерпілий був збитий автомобілем, отримав удар капотом по ногах. При обстеженні: стан важкий. Адинамічний. Шкірні покриви бліді, кінцівки холодні. Пульс 112 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 80/60 мм рт. ст. На передній поверхні лівої гомілки - рана з нерівними осадненими краями, в глибині якої видно уламки кісток, має місце кровотеча світлим пульсуючим струменем. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога?

 

148. До ФАПу занесли жінку, яка на вулиці підвернула праву стопу. Пред”являє скарги на сильний біль в правому гомілковостопному суглобі. При обстеженні: суглоб деформований, значний підшкірний крововилив. Пальпація з зовнішньої сторони болісна. Натискання на п’яткову кістку посилює біль в гомілковостопному суглобі. Попередній діагноз? Перша долікарська допомога?

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1758 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)