АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВІДКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ (РАНИ).

Прочитайте:
  1. XI. Закриті та відкриті механічні ушкодження. Догляд за хворими.
  2. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  3. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  4. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.
  5. В результаті всіх цих процесів відбувається пошкодження зуба і утворення у ньому порожнин. Пізніше карієс ускладнюється запаленням пульпи зуба – пульпітом.
  6. ВІДКРИТІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ (РАНИ).
  7. Відкриті травми черепа і головного мозку. Їх види, особливості, ускладнення.
  8. Геміплегія при пошкодженнях внутрішньої капсули
  9. Екстрена медична допомога при механічній асфіксії.

 

 

149.До ФАПу звернувся потерпілий, який упав з велосипеду, забившись головою об асфальт. При обстеженні: волосся злиплося від засохлої крові. В тім’яній ділянці мається дефект шкіри 2,5*0,8 см, з нерівними, осадненими краями. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування? Назвіть вид травматизму.

 

 

150. Розробляючи на кухні м’ясо, домогосподарка порізала ліву руку. Звернулася на ФАП. При обстеженні: на долоневій поверхні лівої кисті дефект шкіри 3х1,2 см, з рівними краями та гострими кутами, який значно кровоточить. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування? Назвіть вид травматизму.

 

 

151. Потерпілого, скотника за фахом, який знаходився в стані алкогольного сп’яніння, бик ударив рогом в живіт. Фельдшер „Швидкої допомоги” прибув на місце пригоди. При обстеженні: загальний стан важкий. Пацієнт у свідомому стані, але адинамічний, загальмований. З роту запах алкоголю. Пульс 120 уд. на 1 хв., слабкого наповнення. АТ 85/55 мм рт. ст. На передній черевній стінці глибокий дефект тканин від пупка до лонного зчленування, з нерівними краями. На поверхні – петля випавшої назовні кишки. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? Назвіть вид травматизму.

 

 

152. Ви – фельдшер „Швидкої допомоги” прибули на виклик. На вулиці лежить молодий чоловік у несвідомому стані. Шкірні покриви бліді, кінцівки холодні. Акроцианоз. Пульс ниткоподібний. АТ не визначається. Під лівим соском дефект шкіри 1,5х3,5 см, з рівними краями і гострими кутами, з якого стирчить рукоятка ножа. Попередній діагноз? Ваші дії? Назвіть вид травматизму.

 

 

153. Фельдшер „Швидкої допомоги прибув на місце пригоди, де потерпілий, перебігаючи залізничну колію, був збитий потягом. При обстеженні: загальний стан вкрай важкий. Без свідомості. Шкірні покриви бліді, кінцівки холодні. Акроцианоз. Пульс ниткоподібний, АТ 50/0 мм рт. ст. Права нижня кінцівка на рівні нижньої третини стегна відірвана, тримається на задньому шкірно-м’язовому лоскуті. Земля навкруги рясно просичена кров’ю. Попередній діагноз? Дії фельдшера? Назвіть вид травматизму.

 

 

154. Слюсар під час роботи отримав удар зубилом по руці, звернувся до здоров пункту заводу. При обстеженні: на тилі правої кисті мається дефект тканин 4х1,2 см, з нерівними, осадненими краями, забруднений металевими ошурками. Попередній діагноз? Дії першої долікарської допомоги? Назвіть вид травматизму.

 

 

155. Слюсар заводу з раною тила правої кисті, якому надав першу допомогу фельдшер здоровпункту, в той же день звернувся в травмпункт, де йому виконали ПХО рани з первинним швом, наклали асептичну пов’язку, ввели 0,5 мл АП-анатоксину. Дайте оцінку діям медперсоналу травмпункту.

 

 

156. Слюсар заводу з раною тила правої кисті, якому було надано медичну допомогу в здоров пункті і травмпункті, через 3 дні звернувся до фельдшера ФАПу за місцем проживання. При обстеженні: гіперемія шкіри, набряк тилу правої кисті, шкіра гаряча на дотик, пальпація різко болісна. Вид ускладнення? Дії фельдшера?

 

 

157. Пацієнт з раною тила правої кисті повторно звернувся на ФАП через день. На перев’язці: набряк тканин, мутні виділення, брудно-сірі нашарування на стінках і дні рани. Назвіть фазу перебігу ранового процесу. Запропонуйте план лікування.

 

 

158. Пацієнт з раною тила правої кисті з’явився на ФАП на 12-й день після травми. На перев’язці: набряк, виділення, нашарування зникли, на стінках і дні рани – яскраво-червоні зернятка. Назвіть фазу перебігу ранового процесу. Запропонуйте план лікування.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1534 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)