АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ІІ. Загальна гігієнічна характеристика школи

Прочитайте:
  1. A.1.8 Коротка епідеміологічна інформація – загальна поширеність патології, поширеність серед окремих груп населення (віко-статевих та ін., фактори ризику, прогноз).
  2. I.I. ОБЩАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА
  3. II етап. Контроль за процесом адаптації першокласників до школи
  4. II. Лебон и его характеристика массовой души
  5. III. Мотивационная характеристика темы
  6. III. Мотивационная характеристика темы
  7. III. Мотивационная характеристика темы
  8. III. Мотивационная характеристика темы
  9. III. Мотивационная характеристика темы
  10. III. Мотивационная характеристика темы

Завдання для педагогічної практики змістовного модуля

«Шкільна гігієна»

Студента групи І-41 Костенка Віктора

Рівень теоретичної готовності до виконання завдань практики:

І. Відповіді на тестові питання

1. Учням якого зросту потрібна парта групи Г:

в) 165 см

2. Відстань від дошки до останньої парти повинна бути не більше:

в) 9 м

3. Нормований рівень освітленості класу при штучному освітленні складає:

в) 300 лк

4. Скільки м 3 повинно припадати в класі на 1 учня:

г) 5 м 3

5. На якій відстані від зовнішньої стіни розташовують парти:

д) 1 м

7. Куди слід орієнтувати вікна класних приміщень:

в) на південь

8. На якій відстані від вікон школи слід висаджувати високі дерева:

в) 10 м

9. Рівень дошки над підлогою в старших класах складає:

в) 95 см

10. Світловий коефіцієнт навчальних приміщень складає:

б) ¼


ІІ. Загальна гігієнічна характеристика школи

Розташування Петрівцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів розташована за адресою вул. Шкільна 53, відповідає всім правилам і нормам влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організацій навчально-виховного процесу. Вона знаходиться в достатній відстані від джерел викидів шкідливих речовин, шуму, вібрацій, електромагнітних та іонізуючих випромінювань. Поблизу школи немає заводів, і галасливих місць, які могли б також нашкодити здоров’ю дитини.

Школа має два поверхи. У будівлі розміщуються такі функціональні приміщення: класні кімнати, лабораторії з лаборантськими, кабінети трудового навчання, спортивний зал, їдальня, медичні кабінети, актовий зал, бібліотека, музейні кімнати, адміністративні, допоміжні приміщення – вестибюль.

Школа розташована на земельній ділянці розміром 1,5га, на відстані 50 м. від проїжджої частини дороги, це не дає учням змоги відволікатися на сторонні звуки. Сходи і коридори світлого кольору, мають ширину 1,5-2,0 м, підйом сходів, ширина ступенів відповідає нормі. Двері класної кімнати відкриваються не всередину класу, що може полегшити евакуацію в екстрених випадках.

Освітлення в класах як природне так і штучне, використовуються лампи розжарення, а також лампи денного освітлення. Врахована відстань від парт до дошки, стін, меблів, вчительського столу.

Парти у класах не всі однакові, вони розраховані відповідно до зросту кожного учня. Учнівські столи мають ростові номери, що відповідає нормам шкільної гігієни.

На перервах проводиться вологе протирання, класні кімнати прибираються також після уроків.

Класи постійно провітрюються: відчиняються вікна та двері, в класи учням дозволяється заходити лише по дзвінку.

Переважно у більшості навчальних кімнат на вікнах стоять живі квіти, але вони не затіняють приміщення. Температура класних кімнат відповідає нормі і становить 18-21°С.

На подвір’ї та в приміщенні школи завжди чисто то охайно. По периметру території є захисна зелена смуга – насадження дерев: осики та берези. На території школи є квіткові клумби та дерева (берези, каштани). Площа озеленення земельної ділянки становить 40% загальної площі ділянки. Високорослі дерева висаджені на відстані 12-15 м від стін з вікнами навчальних приміщень, щоб не загороджувати кронами вікна, а кущі – 3-5 м. Кожну весну гілки великих дерев підрізають. Основний потік світла в навчальних приміщеннях повинен передбачатися тільки з лівого боку від учнів.

На території школи не виявлено колючих та отруйних дерев та кущів, які забороняється висаджувати на території школи.

При розсаджуванні учнів класні керівники користуються перш за все фізіологічними даними учнів: зростом, зором, рекомендаціями окремих лікарів. У класному журналі знаходиться листок здоров’я, в якому зазначено прізвище ім’я та по батькові кожного учня, зріст, відповідний розмір меблів, група з фізкультури, всі патології учнів та рекомендації лікаря.

Проаналізувавши гігієнічну характеристику школи, можна зробити висновок, розміщення школи вдале, для учбового процесу.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1518 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)