АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Первинна та вторинна профілактика виразкової хвороби шлунку.

Прочитайте:
  1. A. Бронхоентатичної хвороби
  2. D.Не вбиває, не гнітить збудників хвороби в організмі
  3. E. Запис в історії хвороби
  4. V. АНАМНЕЗ ХВОРОБИ
  5. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  6. XI. Щоденник хвороби
  7. Алергічні хвороби
  8. Анамнез хвороби
  9. Б) Вторинна структура білків
  10. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей

 

Первинна Раціональний режим. Фізіологічне харчування. Запобігання фізичному та емоційному перевантаженню.

 

Вторинна Динамічне спостереження педіатром: перші 6 міс – 1 раз на 2 міс, потім – 2-3 рази на квартал, у подальшому – 2 рази на рік. Дієта: стіл №1 на 4-6 міс, потім стіл №5. Група фізкультури – спеціальна. Протирецидивне лікування восени і навесні: антациди, холінолітичні засоби. Санаторно-курортне лікування: Моршин, Трускавець, Березовські мінеральні води, Рай-Єланівка. Санація хронічних вогнищ інфекції. Не призначати медикаментів, що пошкоджують слизову оболонку шлунка і ДПК.

ВИСНОВКИ

1. Виразкова хвороба шлунка– це хронічне поліетіологічне та поліпатогенетичне захворювання, яке серед причин інвалідизації хворих займає друге місце після серцево-судинної патології.

 

2. Виразкова хвороба є однією з найважливіших проблем хірургічної гастроентерології. Це пов’язано з великою кількістю ускладнень, частота яких збільшується пропорційно до зростання захворюваності.

 

3. Відкриття та широке застосування у сучасній гастроентерології нових антигелікобактерних та антацидних препаратів не вирішило питання зменшення частоти ускладнень виразкової хвороби. Важкими та часто життєво небезпечними ускладненням гастродуоденальних виразок, є пенетрація, стеноз, що можуть привести до захворювання на рак.

 

4. Висока частота захворюваності, втрата працездатності, інвалідизація людей найбільш працездатного віку та летальність роблять проблему лікування ускладнень виразкової хвороби шлунка важливим соціальним завданням.

 

 

Список використаної літератури:

1. Боброва Н.В. Хірургічне лікування ускладненою виразковій хворобі шлунка та дві надцатиперстной кишки за матеріалами клініки.- Актовая мова. Воронеж, 1997.

2. Братусь Б. Д. Гострі шлункові кровотечі.- Київ, 1972.

3. Войленко У. М., Меделян А. І., Омельченко У. М. Атлас операцій на черевній стінці і органах черевної порожнини.- Москва, 1995.

4. Чередников Е.Ф. з співавт. Інтенсивна терапія при гастродуоденальных кровотечах // Методичні рекомендації.- Воронеж, 1999.

5. Будь-яких О.Н. з співавт. Эндоскопическое лікування виразкових гастродуоденальных кровотеч // Методичні рекомендації.- Воронеж, 2005.

6. Маят У. З., Панцырев Ю. М. та інших. Резекция шлунка та гастрэктомия.- Москва, 1975.

7. Петерсон Б. Я. (ред.) Довідник по онкології.- Москва, 1974.

8. У. З. Савельєв (ред.). Посібник із невідкладної хірургії органів черевної порожнини.- Москва, 1976.

9. Шалімов А. А. Хірургія шлунка та дванадцятипалої кишки.- Київ, 1972.

10. Юдін З. З. Этюды шлункової хірургії.-

11. Сайт http://max.1gb.ru/

12. Медична енциклопедія. – В 4-х томах. – М., 1986.

13. Хвороби шлунку. Словник-довідник. – К., 2000.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 647 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)