АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підготовка хворого до рентгенологічного обстеження нирок та сечовивідних шляхів

Прочитайте:
  1. A. Госпіталізація хворого у інфекційний стаціонар.
  2. A. Загальний аналіз сечі, сечовина, креатинін, калій сироватки крові, УЗД нирок.
  3. A. Направити хворого в хірургічне відділення.
  4. A.Терміново доставити хворого до лікарні
  5. B. У хворого прикрита перфоративна виразка.
  6. B.Проводиться у вогнищі інфекції в присутності хворого чи бацилоносія
  7. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  8. IV Об’єктивне обстеження
  9. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  10. J00-J06. Гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів
Послідовність Зміст Примітка
Показання: Обстеження дітей з захворюваннями нирок та сечовивідних шляхів.    
Протипоказання: Алергічні реакції до йодумісних препаратів. Ураження паренхіми, печінки та нирок важкого ступеня. Гіпертиреоз. Активна фаза туберкульозу. Ураження міокарда. Гіпертонічна хвороба в стадії декомпенсації. Шок. Колапс. Загальний тяжкий стан хворого. Значне підвищення протромбіна та зсідання крові.  
Місце виконання: Рентгенологічне відділення (кабінет) лікувально-профілактичних закладів  
Підготувати необхідне: Рентгеноконтрастні препарати, шприци, 70% розчин етилового спирту, стерильні ватні кульки, джгут, захисні окуляри, стерильні гумові рукавички, дезінфекційний розчин, набір для надання невідкладної допомоги. Для проведення урографії використовують тріомбраст верографін, урографін, уротраст, ультравіст.
Алгоритм виконання:   Заповнити медичну документацію: Поясніть матері мету та техніку підготовки хворого до рентгенологічного дослідження нирок та сечовивідних шляхів. Отримайте її дозвіл.Проведіть психологічну підготовку матері та дитини. За 2 доби до рентгенологічного обстеження хворому призначте дієту з виключенням газоутворювальних продуктів. Перед дослідженням поставте дитині очисну клізму, у разі схильності до метеоризму – поставте газовідвідну трубку. Вимийте руки. Візьміть ампулу з рентген контраст-ним препаратом. Уважно перевірте назву, термін придатності та якість рентгенконтрастного препарату. Підігрійте ампулу до 370С. Вимийте руки, надягніть захисні окуляри, обробіть руки 70% розчином етилового спирту, надягніть стерильні гумові рукавички. У шприц наберіть призначену кількість рентгенконтрастного препарату. Внутрішньовенно струминно введіть 1,0 мл. препарату. Спостерігайте за станом дитини. При відсутності нудоти, блювання, гіперемії шкіри, відчуття жару та болю, введіть всю дозу рентгенконт-растного препарату внутрішньовенно струминно. Після введення препарату спостерігайте разом із лікарем протягом 30 хвилин за станом дитини. Проведіть дезінфекцію шприців, ватних кульок, гумових рукавичок. Про проведення підготовки до рентгенологічного обстеження нирок та сечових шляхів зробіть відмітку у медичній документації. Виключити з дієти солодощі, свіжий хліб, особливо чорний, молоко, бобові, сирі овочі та фрукти.В день,напередодні обстеження,приймати їжу пізніше 18 годин не можна. Очисну клізму зробіть напередодні дослідження та за 3 год до рентгенографії.     Для надання невідкладної медичної допомоги, в випадку реакції на введення препарату при проведенні рентген дослідження, необхідно обов’язково мати: кортикостероїдний препарат, адреналін, антигістамінний препарат, кисневу подушку.  

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 427 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)