АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Завдання до виконання РГР

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  7. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  8. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  9. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  10. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу

Вступ. Призначення РМ, її участь у технологічному процесі.

Електропривід ліфта – пристрій, що приводить ліфт в рух. У механізмах підйому ліфтів застосовують різні типи електроприводів. У нерегульованому приводі використовують одно- і двохшвидкісні двигуни змінного струму. Одношвидкісний нерегульований АД застосовується в тихохідних ліфтах з невисокими вимогами до точності зупинки кабіни. У двохшвидкісному асинхронному приводі використовують АД з коротко замкнутим ротором і двома обмотками статорів великої і малої швидкості.

Застосування регульованих приводів змінного трифазного струму дозволяє істотно стабілізувати діаграму руху (виключити неоднорідність діаграм руху при зміні завантаження кабіни) і підтримувати задане прискорення кабіни в режимах розгону, уповільнення і гальмування. Це дає можливість зменшити час переміщення кабіни і підвищити продуктивність ліфта.

Регульований привід постійного струму забезпечує аналогічні умови і застосовується для формування діаграми руху кабіни ліфта, близької до оптимальної, а також високу точність зупинки кабіни.

У сучасних ліфтах використовуються два принципи управління:

1) розімкнений, при якому для управління приводом лебідки використовуються сигнали, формовані в логічній управляючій системі (станції управління). Можливі зміни параметрів кабіни і лебідки в процесі роботи не враховуються;

2) замкнутий, дозволяючий враховувати всі зміни параметрів і управляти приводом по сигналах, одержуваних від логічної управляючої системи, а також враховувати результати функціонування приводу. Внаслідок цього система управління силовим приводом дає можливість збільшити точність зупинки, підвищити плавність руху кабіни.

 

Завдання до виконання РГР

Електропривод вантажного ліфта

 

 

Рисунок 1 – Кінематична схема вантажного ліфту:

1 – канатоведучий шків; 2 – редуктор; 3 – гальмівний шків;

4 – двигун; 5 – кліть; 6- противага.

 

Вантажний ліфт призначений підіймати вантаж з нижньої площинки до верхньої. Донизу кліть може опускатися як з вантажем, так і без нього. Цикл роботи ліфту включає в собі тривалості підйому та спуску і тривалості завантаження та вивантаження. Під час розрахунку необхідно визначити найбільш завантажений режим роботи двигуна, виконати вимоги відносно прискорення та забезпечити можливість роботи з вантажем та без нього на підйом та спуск. Інформація, яка необхідна для розрахунків, міститься у табл. 1.

 

 

Таблиця 1 – Технічні дані механізму пересування ліфта

Позначення Найменування параметра   Одиниці виміру    
   
Варіант      
mг Вантажопідйомність т    
mк Маса кліті т    
mп Маса противаги т    
Dш Діаметр шківа м 0,4  
H Висота підйому м    
V Швидкість підйому м/с 0,2  
A Допустиме прискорення м/с2 0,5  
Z Кількість циклів за годину -    

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 358 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)