АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розрахунок втрат електроенергії на протязі пуску

Прочитайте:
  1. I. Анемiї, що пов’язанi з крововтратою (постгеморагiчнi).
  2. IV. Медицинские противопоказания к допуску к работам
  3. Атонія матки – це повна втрата скоротливої діяльності матки.
  4. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  5. Визначте препарат та його форму випуску.
  6. Визначте препарат, групу до якої він належить, показання до застосування, спосіб застосування, форму випуску.
  7. ВОЛНОВЫЕ И КОРПУСКУЛЯРНЫЕ СВОЙСТВА СВЕТА.
  8. Вплив анестезії, рибничих процесів і втрати луски
  9. Встановлення ступеня втрати професійної працездатності у відсотках
  10. Експертними комісіями ступеня втрати професійної працездатності у відсотках працівникам, яким заподіяно ушкодження здоров'я, пов'язане з виконанням трудових обов'язків

Релейно-контакторне управління режимами пуску та гальмування електроприводу відбувається при повному значенні напруги живлення, подведеної до статорної обмотки двигуна. Взагалі, втрати енергії в колах асинхронних двигунів на протязі пуску складаються з втрат у статорних та роторних колах двигунів, а також у додаткових резисторах, що включені у колах ротору. З метою спрощення розрахунку приймаємо, що двигун запускається як короткозамкнений. Втрати енергії під час пуску при релейно-контакторному управлінні ΔAп.р-к обчислюються відповідно з виразом

 

ΔAп.р-к = Aк • (1 + Rс / (R'д), (25)

 

де Ак = JΣ • (ωн)2/2= – кінетична енергія механізму;

Rс –фазний опір статорної обмотки;

R'д - фазний опір роторної обмотки, приведений до обмотки статора.

 

 

Зіставимо знайдені втрати, які відповідають релейно-контакторній системі управління, с втратами енергії при частотному управлінні. Для цього необхідно оцінити втрати енергії ΔAп.ч в статорному і роторному колах двигуна у режимі пуску при частотному управлінні та лінійній зміні напруги і частоти. Втрати енергії в колах двигуна за умовою tр>3•Tм визначаються

 

ΔAп.ч = Aк • (1 + Rс / R'д) • 2 • Tм / tр, (26)

 

де Tм = JΣ • ωн • sн / Mн = – електромеханічна постійна часу електроприводу, с.

 

.

 

Висновки:

В ході розрахунку розрахунково-графічної роботи були розраховані моменти опорів та побудовані діаграми навантаження.

По розрахунку потужностей та побудованим характеристикам був обраний двигун MTF211-6та перевірений по номінальній потужності та максимальному моменту опору, а також розраховані пускові характеристики та побудовані діаграми пуску М(s) природна та штучна пускові характеристики обраного двигуна.

А також розраховані втрати енергії під час пуску , а також втрати енергії в колах двигуна та тривалість пуску на кожному ступені, що триває 0,5с.

Були встановлені час розгону та гальмування, що становлять 0,5с, а також шляхи розгону(Нр=0,05м) та гальмування (Нг=0,05м) та шлях при постійній швидкості (Нпш=6,9м).

В результаті розрахунків було встановлено, що двигун MTF211-6задовольняє всі умови.

ЛІТЕРАТУРА

 

1. Ковчин С.А. Теория электропривода: Учебник для вузов/ С.А. Ковчин, Ю.А. Сабинин. – СПб.: Энергоатомиздат. Санкт-Петербургское отд-ние. 1994.- 496 с. (Електронний варіант).

2. Теорія електропривода. Підручник / М.Г. Попович, М.Г. Борисюк, В.А. Гаврилюк та ін.; За ред. М.Г. Поповича. – К.: Вища шк., 1993. – 494 с.

3. Драчев Г.И. Теория электропривода: Учебное пособие к курсовому проекту для студентов заочного обучения специальности 180400. 2-е издание, дополненное. –Челябинск: Изд. ЮурГУ, 2002. – 137 с.

4. Вешеневский С.Н. Характеристики двигателей в электроприводе.- М.: Энергия, 1977. – 432 с.

 

Рисунок 4 – Природні та штучні пускові характеристики двигуна

 

Рисунок 5 – Природні та штучні наближені пускові характеристики двигуна

 

 

 

Рисунок 6 – Природні та штучні точні та наближені пускові характеристики двигуна

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 498 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)