АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Що потрібно знати про щеплення АКДП і АДП?

Прочитайте:
  1. XXV. НЕПОЗНАТИЯТ
  2. Важливо знати, що...
  3. Важливо знати, що...
  4. Важливо знати, що...
  5. Важливо знати, що...
  6. Важливо знати, що...
  7. Важливо знати, що...
  8. Важливо знати, що...
  9. Важливо знати, що...
  10. Важливо знати, що...

Все про щеплення АКДП і АДП у дітей

Щеплення проти кашлюку, дифтерії та правця (АКДП та АДП) у дітей.

Дифтерія, правець і кашлюк є серйозними захворюваннями, збудниками яких є патогенні бактерії. Дифтерія і коклюш передаються повітряно-крапельним шляхом. Правцем можна заразитися через рани і порізи.

У людей, які не мають до них імунітету, всі три хвороби протікають надзвичайно важко.
Так як у дітей існує однаково високий ризик зараження цими інфекціями було запропоновано об'єднати їх антигени (речовини викликають утворення імунітету, але не здатні викликати інфекцію) в одне щеплення (АКДП).

АКДП є самим реактогенним щепленням, тому його використання найчастіше викликає різні побічні реакції.

Що потрібно знати про щеплення АКДП і АДП?

Існують два види комбінованих щеплень від дифтерії, правця та кашлюку: цільноклітинне щеплення (АКДП) і безклітинне (ацелюлярне) щеплення (АаКДП).

Безклітинне щеплення АаКДП було створено для того, щоб зменшити число серйозних неврологічних ускладнень на компонент кашлюку у щепленні, які, згідно з даними британських дослідників зустрічаються в 0,0007% випадків.

Помірні реакції на АКДП цільноклітинну вакцину зустрічаються в 0.1% - 1.0% випадків і включають:

· безперервний плач (3 години і більше) після щеплення

· високу температуру (до 40 ° C) після щеплення

Комбіновані щеплення від дифтерії і правця (без коклюшу) включають АДП анатоксин і АДС-М анатоксин (буква «м» означає, що щеплення містить зменшену кількість діючої речовини).

Дітям старше 7 років і дорослим вводиться тільки АДП-м. Для імунізації дітей менше 7 років, які перенесли кашлюк або у яких є протипоказання до введення кашлюкового компонента вакцини, рекомендується використовувати АДП анатоксин. У рідкісних випадках можливе застосування окремих щеплень проти дифтерії (АД або АД-М анатоксин) і проти правця (АП-анатоксин).


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 267 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)