АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ. Вибір польового транзистора проводимо відриваючи вікно Компоненты.За допомогою інструментів Компонентыможна вибратисвітові аналогиу розділі Analog Primitives

Прочитайте:
  1. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  2. Вказівки до виконання роботи
  3. Загальні методичні вказівки
  4. ІНСТРУКЦІЇ ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ (для студентів) ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ ПО ТЕМІ: «ПАТОЛОГІЯ ОРГАНІВ ДИХАННЯ».
  5. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  6. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  8. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  9. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

Вибір польового транзистора проводимо відриваючи вікно Компоненты. За допомогою інструментів Компоненты можна вибратисвітові аналогиу розділі Analog Primitives /Active Devices або вітчизняні Russian Analog рис.7. Для синтезу запропонованих схем рис.5 і 6 вибираємо МДН-транзистор з індукованим каналом n-типу(DNMOS). Тепер зображення транзистора можна розмістити у будь-якому місці на схемі. Як тільки транзистор розміщений і Ви не фіксуєте його кнопкою мишки, то відкривається вікно рис.8 у якому задають тип транзистора, наприклад марки IRF024. Після фіксації кнопкою ОК транзистор набуває властивостей описаних у моделі.

Проведемо аналіз вхідних та вихідних характеристик для цього виберемо з меню команд Анализ/Переходные процессы. Задамо параметри аналізу, де діапазон часу – 0.01с(оскільки частота сигналу 1000Гц, то на екрані буде відображено 10 коливань - 0.01*1000=10), по осі Х(XExpression) задаємо час Т, по осі Y(YExpression) задаємо номери вузлів у яких ми хочемо отримати значення величини сигналу в вольтах(наприклад v(6) і v(5)для схеми СВ або v(5) і v(4)для схеми СС).Мінімальні та максимальні значення величин по осях X таY(XRange та YRange) при першому запуску рекомендується встановити Auto, оскільки нам невідомо верхня межа значень напруги у заданих вузлах.

 

 

 

Рис.7. Вікно вибору типу транзистора.

 

 

 

Рис.8. Вікно вибору марки транзистора.

Після натискання кнопки Запуск ми отримаємо на екранівіртуальні залежності напруги від часу в заданих вузлах схеми.

Якщо в меню команд вибрати Анализ/Частотные характеристики то отримаємо АЧХ та ФЧХ досліджуваного підсилювального каскаду. Після вибору Частотные характеристики відкривається вікно у якому задаються параметри моделювання характеристик.

Діапазон частот – верхня 1010 Гц і нижня 1 Гц межі, температура 27. По осі Х задаємо частоту, по осі Y Ku=v(5)/v(6)(рис.5) та фазу напруги в вузлі 5(вихідна напруга), максимальні та мінімальні значення – Auto. Після натискання клавіші Запуск на екрані отримаємо осцилограми АЧХ та ФЧХ досліджуваного підсилювача.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 379 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)