АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

МАКЕТИ ДОКУМЕНТІВ І ЕТИКЕТКИ

Прочитайте:
  1. Контроль та відповідальність за порушення Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян
  2. Практичне заняття № 7.3. Автоматизація підготовки юридичних, методичних та наукових документів на основі макросів.
  3. Тема №7: Автоматизація підготовки юридичних документів основі у середовищі MS Office.

 

У діалоговому вікні Options (Параметри) у розділі Page (Сторінка) крім вкладок, що визначають фізичні параметри сторінки, — Size (Розмір) і Background (Фон сторінки) — знаходяться ще дві вкладки: Layout (Макет) і Label (Етикетки). Перша з них дозволяє обрати один із шести типів макетів документа. За замовченняи пропонується макет Full Page (Повна сторінка), але в списку, що розкривається, Layout (Макет) присутні ще п'ять спеціальних макетів документа CorelDRAW: Book (Книга), Booklet (Брошура), Tent Card (Будиночок), Side-Fold Card (Вертикальний буклет), Top-Fold Card (Горизонтальний буклет).

 

9.1. Вибір спеціальних макетів

 

Спеціальні макети документа дозволяють підготувати його сторінки так, щоб при друкуванні текст і малюнки було правильно розташовано на аркушах паперу. При виборі в списку макета його графічне уявлення з'являється у вікні попереднього перегляду.

Повна сторінка. На наступному малюнку показано макет Full Page (Повна сторінка), що прийнятий за замовченням для всіх документів і стає у нагоді тоді, коли ваш документ складається з однієї сторінки. У вікні попереднього перегляду представлено приклади односторінкових документів, для друку яких використовується макет Full Page (Повна сторінка). .

 

Книга. У макеті Book (Книга), що показано на наступному малюнку, кожен аркуш документа поділяється навпіл за вертикаллю і кожна частина такого аркуша розглядається як окрема сторінка. При роздрукуванні на кожному аркуші паперу виводяться дві сторінки документа.

Брошура. Так само, як і в макеті Book (Книга), кожен аркуш макету Booklet (Брошура) поділено на дві рівні частини вертикальною лінією і кожну частину розглянуто як окрему сторінку. Але, на відміну від макета Book (Книга), сторінки на кожному аркуші розташовано в такому порядку, щоб після друкування вони могли б бути зігнуті за вертикальною лінією і вкладені одна в одну для одержання брошури. Якщо в брошурі чотири сторінки, то при друкуванні на першому аркуші буде виведено сторінки 4 і 1, а на другому — 2 і 3, як показано на наступному малюнку.

 


 

Будиночок. У макеті Tent Card (Будиночок) аркуші поділяються не за вертикаллю, а за горизонталлю на ті ж дві рівні частини. Кожна з них також уявляє з себе окрему сторінку. Оскільки аркуші складаються навпіл, сторінки документа друкуються таким чином, щоб після згину не порушувався порядок проходження сторінок, як зображено на наступному малюнку.

 

Вертикальний буклет. У макеті Side-Fold Card (Вертикальний буклет) кожен аркуш документа розділено за вертикаллю і за горизонталлю на чотири рівні сторінки. При роздрукуванні сторінки на аркуші розташовано таким чином, щоб після згину спочатку за горизонталлю, а потім — за вертикаллю сторінки буклету були б одна за іншою в правильному порядку і вірній орієнтації, як показано на наступному малюнку.

 

 

Горизонтальний буклет. На відміну від вертикального буклету, що розглянуто вище, аркуш макета Top-Fold Card (Горизонтальний буклет) спочатку складається не за горизонталлю, а за вертикаллю. Таким чином, порядок сторінок документа на аркуші трохи змінюється, як це показано на наступному малюнку.

 

 
 


 

 

Після вибору типу макета і повернення до документа кожну частину багатосторінкового документа можна переглядати окремо. Для деяких видів макета сторінки документа можна переглядати парами. Для цього повинен бути встановлений прапорець Facing pages (Показувати разворот). У цьому випадку стає досяжним список, що розкривається Start on (Почати з). Він дозволяє обрати, з лівої (Left Side) чи з правої (Right Side) сторінки повинен починатися багатосторінковий документ.

9.2. Етикетки

 

У колекції CorelDRAW є багатий вибір етикеток практично усіх виробників даного товару, усіляких стилів і різновидів. Але для того, щоб скористатися всією цією розмаїтістю, сторінку документа повинно бути відформатовано в такий спосіб: розмір паперу — Letter, орієнтація — книжкова. У іншому випадку сторінка Label (Етикетки) діалогового вікна Options (Параметри) буде недосяжна. Тут у списку представлені різні типи етикеток і їхнього різновиду, а у вікні попереднього перегляду показано розташування етикеток обраного типу на аркуші паперу при роздрукуванні.

 

 

Рис.8. Сторінка Label (Етикетки) діалогового вікна Options (Параметри)

 

Після того, як ви оберете потрібний стиль етикетки, у вікні документа СоrelDRAW з'явиться зображення першої етикетки, причому її розмір буде відповідати розміру сторінки, так що на кожній сторінці буде розташовано тільки одну етикетку. Необхідно визначитися з їхньою загальною кількістю, щоб заповнити весь друкований аркуш документа — у CorelDRAW немає функції автоматичного додавання сторінок і не передбачений друк неповного аркушу з етикетками.

У тому випадку, якщо ви не знайшли потрібної етикетки, чи вас не улаштував жоден із запропонованих варіантів, спробуйте скористатися майстром етикеток і на основі досяжних типів етикеток розробити свій власний. Клацніть на кнопці Customize Label (Спеціальна етикетка) сторінки Label (Етикетка), і на екрані з'явиться вікно майстра. Оберіть у списку Label style (Стиль етикетки) один із запропонованих стилів, уведіть у групі Layout (Макет етикетки) кількість рядків (Rows) і стовпців (Columns), що уміщуються на друкованому аркуші. Потім визначіться з розмірами етикеток, відстанями від меж сторінки, відстанями між етикетками й іншими параметрами відповідно до ваших побажань. Після закінчення розробки потрібного типу можна додати його у список досяжних етикеток, клацнувши на кнопці «+», чи видалити обраний тип із списку, клацнувши на кнопці «-».

 

Рис.9. Діалогове вікно Customize Label (Спеціальна етикетка) дозволяє створювати на основі запропонованих типів етикеток свій власний тип.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 438 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)