АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СТВОРЕННЯ МАКЕТА ДЛЯ ДРУКУ

Прочитайте:
  1. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  2. Дополнительные данные для разработки дизайн-макета
  3. Дополнительные данные для разработки дизайн-макета
  4. ДРУКУВАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ ПО ЧАСТИНАХ
  5. Створення та організаційне забезпечення діяльності Мережі
  6. Тема 1. Використання програми MS Power Point для створення презентацій у юридичній та комерційній діяльності
  7. Тема 1: Використання програми MS Power Point для створення презентацій у юридичній та комерційній діяльності
  8. Тема 3. Створення Web-вузлів для Internet
  9. Тема №1: Використання програми MS Power Point для створення презентацій у юридичній та комерційній діяльності

ВІЗИТНИХ КАРТОК

Наведений приклад дозволяє виготовити макет для друку візитних карток.

1. Створіть новий документ – File \ New (Cnrl+N).

2. Клацнути на кнопці Landscape панелі властивостей – змінити орієнтацію сторінки з книжкової (Portrait) на альбомну.

3. Змініть розміри сторінки таким чином, щоб вони дорівнювали 50 х 90 мм, використавши список Drawing Units та відповідні поля Paper Width and Height.

4. Створіть візитну картку, наприклад, схожу на наведену на рис. 10.

 

 

 

 

Рис.10. Візитна картка

5. Виконайте команду File \ Print.

6. У вікні аналізу документа (Analyzing Document) клацніть на кнопці Yes (Так) для автоматичного налаштування орієнтації макета у відповідності з орієнтацією бумаги друкача. Якщо вікно діалогу (Analyzing Document) (Аналіз документу) не буде відображено, то орієнтація паперу для макета сторінки та друкача співпадає, що означає необхідність зміни орієнтації паперу друкача на кроці 8.

7. На вкладці General (Загальні) вікна діалогу Print (Друк) клацніть на кнопці Properties (Властивості).

Припустимо, що використовується лазерний друкач (Composite), наприклад HP LaserJet 1100, що застосовує мову РCL. Щоб вибрати потрібну модель друкача з тих, що встановлені на комп´ютері, скористайтеся списком Name. Автоматично буде вибраний той друкач, що використаний в системі по замовченню. Щоб змінити поданий статус друкача, розкрийте папку “Друкачі”: Start \ Settings \ Printers (Пуск \ Налаштування \ Друкачі) та клацніть на друкачі, що потрібен, правою кнопкою миши. У меню, що з´явилося, оберіть рядок Set as Default (Використати по замовченню).

8. На вкладці Paper (Папір) встановіть формат паперу А4 книжкової орієнтації (Portrait). Якщо на кроці 6 не було відображено вікно Analyzing Document (Аналіз документу), воно з´явиться після того, як буде змінено орієнтацію паперу та закрито вікно властивостей друкача. Якщо потрібно, виконайте інші характерні налаштування для моделі друкача, що є у використанні.

9. Відкрийте вкладку Graphics (Графіка). Встановіть дозвіл 600 dpi та потрібну якість друку.

В залежності від складності зображення треба вибрати засіб форматування зображення друкачем. Використання режиму друку зображення у вигляді векторної графіки може суттєво прискорити швидкість друку. Однак, у випадку появи помилок, спробуйте вибрати режим друку зображення у вигляді растрової графіки.

10. Відкрийте вкладку Fonts (Шрифти) та оберіть спосіб друку шрифтів True Type (якщо в документі переважно текст – це прискорить друк). У випадку, коли в документі переважає графіка, треба обрати перемикач Print True Type as graphics (Друкувати у вигляді графіки).

11. Завершити налаштування параметрів друкача клацанням миши на кнопці ОК спочатку у вікні Print Properties (Властивості друкача), а потім у вікні Print Setup (Налаштування друкача).

12. Клацніть мишею на кнопці Print Preview ( Перегляд друку ) вікна діалогу Print ( Друк ) щоб перейти в режим попереднього перегляду друкованого зображення.

13. У вікні, що з´явилося на екрані, клацніть на кнопці NO (Ні).

14. Попавши до режиму попереднього перегляду друку Print Preview, клацніть мишею на кнопці Imposition Layot Tool панелі Toolbox.

15. На форматі А4 можна розташувати 10 візитних карток: 5 рядків по 2 картки в кожному. Для цього на панелі властивостей із списку What to Edit обрати рядок з режимом Edit Basic Settings та змінити значення Pages Across \ Down, відповідно, на 2 та 5 (рис.11). У вікні попереднього перегляду з´явиться 10 карток (рис.13).

 

Рис.11. Макетування друкованої сторінки.

16. За замовченням макет буде зсунуто до лівого верхнього кута друкованої сторінки. Щоб автоматично налаштувати рівномірні відступи між друкованим зображенням та кінцем сторінки, виконайте такі дії. Оберіть рядок Edit Margins (Редагувати відступи) на панелі властивостей (рис.12) та встановіть режим автовідступів, клацнувши на кнопці Auto Margins (Встановлено за замовченням) .

 

Рис. 12. Панель інструментів для налаштування відступів.

Вірогідніше над усе, виготовлені за такий спосіб картки будуть розрізатися звичайними ножицями. Щоб уникнути нерівних країв, встановимо відступ між сусідніми картками на сторінці. Треба виділити за допомогою миши вертикальний відступ між візитками (з зображенням ножиць по краях ).

а) б)

Рис 13.

Макетування друкованої сторінки до налаштування відступів (а), та після налаштування відступів (б).

17.Для редагування відступів між картками, що призначені для визначення місця розрізу паперу або його згину, оберіть на панелі властивостей рядок Edit Gutters and Finishing ( Відступи та закінчення ) з зображенням ножиць. А потім клацніть мишею на кнопці Egual Gutters , що дозволить зробити рівні відступи між усіма картками.

18.Розмір розриву можна задати за допомогою Gutter Size, для цього необхідно ввести число з клавіатури та натиснути клавішу Enter) (рис.14).

Рис.14. Налаштування розміру розриву.

 

19.Клацніть мишею на кнопці Options панелі Standard. На екрані з´явиться вікно діалогу Print Options.

20.Перейдіть на вкладку Misc та налаштуйте досяжні параметри для друкача Composite: кількість копій, тип друкача і т. п..

21.Необхідно вставити папір до друкача.

22.Клацніть на кнопці Print панелі Standart.

23.Для повернення до режиму редагування клацніть на кнопці Close (Закрити) панелі Standard вікна діалогу Print Preview.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)