АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Передмова. Методичні вказівки та варіанти завдань

Прочитайте:
  1. Передмова
  2. Передмова
  3. Передмова
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. Передмова перекладача українського видання

ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА

Методичні вказівки та варіанти завдань

для самостійної роботи студентів

Електротехнічних спеціальностей

 

 

Кривий Ріг

2005 р.

Укладачі: В.Л. Хруцький, Т.М. Мартинова.

Відповідальний за випуск: В.А. Дворніков

Рецензент: Ю.Г. Осадчук

 

 

Наведено докладний перелік теоретичних питань, знаннями з яких необхідно оволодіти для розв'язування комплексних задач з нарисної геометрії, виконання практичних завдань з машинобудівного креслення. У кожному завданні рекомендовано літературу, яку необхідно використовувати підчас самостійної роботи при вивченні означеного розділу курсу „Інженерна графіка” та виконанні практичного завдання до нього. Наведено варіанти завдань.

 

Розглянуто Схвалено

на засіданні кафедри на методичній раді

нарисної геометрії та механіко-машинобудівного

інженерної графіки факультету

 

Протокол № 9 Протокол №

від 22 червня 2005 р. від

 

Передмова

Дані методичні вказівки та домашні завдання розроблені для студентів електротехнічних спеціальностей. Вони містять увесь обсяг завдань з курсу „Інженерна графіка” і спрямовані на посилення самостійної роботи студентів. У кожному завданні формулюється його назва, умова та повний перелік теоретичних питань, знання з яких необхідні для його виконання та остаточного оформлення, а також рекомендовано літературу, яку необхідно використовувати підчас самостійної роботи при вивченні означеного розділу курсу. Це дозволяє розглядати кожне завдання, як окремий модуль навчальної програми. Робота над кожним завданням-модулем передбачає як вивчення правил креслення та проекціювання, що є спільними для всіх графічних робіт, так і вивчення конкретних тем, що стосуються безпосередньо даного завдання. Тому, з наданих завдань-модулів можуть складатися різні за змістом та обсягом комбінації семестрових завдань, в залежності від програмного навантаження. В зв'язку з тим, студентам перед початком вивчення даної дисципліни необхідно дізнатися у викладача про зміст та обсяг свого семестрового завдання.

Відомо, що висока якість навчальної діяльності забезпечується зацікавленою та вмілою самостійною роботою. Робота за даними методичними вказівками передбачає повну самостійність навчальної діяльності студентів при якій формується вміння самостійно конструювати свої знання, вміння орієнтуватися у інформаційному просторі. Виключається первинний рівень навчання – репродуктивний, тобто можливість повтору дій за прикладом виконання подібного завдання. Крім того, передбачається кредитно-модульна оцінка знань студентів.

Необхідно розуміти, що найважливішою умовою успішного вивчення інженерної графіки є засвоєння стандартів Єдиної системи конструкторської документації (ЄСКД), вміння застосовувати правила, норми, вимоги та рекомендації на практиці, вміння користуватися довідковою літературою, а також висока якість виконання графічних робіт. Тому при графічних побудовах треба звертати особливу увагу на точність та охайність проведення ліній. Слід використовувати креслярські інструменти, прилади і матеріали: креслярський папір, лінійки, циркулі, косинці з кутами 45˚,30˚,60˚, прості олівці типу 2Т, Т, ТМ, М. Від вмілого вибору та використання креслярських олівців у значній мірі залежить наочність та якість креслення. Кожне завдання спочатку виконується у тонких лініях, потім ретельно перевіряється і тільки після цього остаточно обводиться олівцями. Роботи виконуються на форматах, що вказані в завданнях.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 436 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)