АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЕРЕДМОВА. Останній підручник з першої долікарської допомоги для студентів фармацевтичних факультетів був випущений близько 25 років тому російською мовою

Прочитайте:
  1. Передмова
  2. Передмова
  3. Передмова
  4. Передмова
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. Передмова
  7. Передмова перекладача українського видання

Останній підручник з першої долікарської допомоги для студентів фармацевтичних факультетів був випущений близько 25 років тому російською мовою. Підручник швидко розійшовся між студентами-фармацевтами та лікарями, і на сьогодні є реліквією.

За період незалежності України не було випущено жодного підручника, який відповідав би програмі з першої долікарської допомоги та сучасним вимогам, які ставляться до студентів фармацевтичних факультетів. Вивчення цієї дисципліни в вищих навчальних закладах проводиться за підручниками для медичних сестер чи студентів молодших курсів медичних факультетів.

Саме тому написання такого підручника породжене запитами клініки. Авторський колектив, маючи великий досвід викладання першої долікарської допомоги студентам-фармацевтам, поставив собі за мету створити підручник, який би якомога повніше відповідав віянням часу, був написаний українською мовою і містив всі необхідні розділи.

Сподіваємось, що поява в Україні цієї книги буде надійним фундаментом для засвоєння знань з клінічної медицини студентами-фармацевтами.

Висловлюємо щиру вдячність рецензентам: професорам В.П.Андрющенку, О.М.Коту, М.Клігуненко, Я.С.Березницькому та доценту В.В.Єхалову за детальний аналіз викладеного нами матеріалу, корисні поради і практичні зауваження, які дозволили суттєво покращити практичну цінність цієї книги.

Заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри факультетської хірургії ІФДМА Михайло Дмитрович Василюк


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 688 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)