АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Правила накладання пов’язок

Прочитайте:
  1. III. Правила захода судов в морские порты и выхода судов из морских портов
  2. IV. Правила стоянки судов в морских портах и на подходах к ним
  3. VI. Правила обеспечения экологической безопасности, соблюдения карантина в морских портах
  4. VII. Правила выполнения маневров, связанных с прохождением судов относительно морских дноуглубительных судов при встречном плавании
  5. VIII. Правила ледокольной проводки судов
  6. XI. Требования к правилам личной гигиены больных, медицинского и обслуживающего персонала лечебного учреждения
  7. Виберіть, яка особливість будови задньої поверхні тіла плечової кістки має практичне значення під час накладання джгута?
  8. Вибір місця накладання джгута.
  9. Загальні правила виписування __________і одержання ліків із аптеки для відділення
  10. Кордиамин( стимулятор дыхания и ЦНС), правила введения.

- Орган (сегмент кінцівки), на який накладається пов´язка, повинен бути на рівні грудей особи, яка виконує перев´язку, а пошкоджена ділянка тіла по­тер­пілого повинна бути максимально доступна для перев´язування.

- Орган (сегмент кінцівки), на який накладається пов´язка, повинен бути в момент накладання в такому ж самому положенні, у якому він буде знаходитись після перев’язування в процесі лікування або транспортування. Таке положення має бути функціонально зручним.

- М´язи пацієнта (особливо кінцівок) повинні бути максимально розслабле­ни­ми. У випадках пошкодженнях кінцівок при перев’язках їх слід підтримувати або використовувати допоміжні пристрої.

- Під час накладання пов’язки необхідно запобігати виникненню вторинних ускладнень у пошкодженому органі чи сегменті кінцівки за рахунок зміщення уламків кісток, стисканні ними судинних чи нервових стовбурів, додатковому мікробному забрудненні ран тощо.

- Перев’язку слід починати з вужчого (периферичного) краю у напрямку до ширшого (проксимального) для кращого утримання пов’язки та її закріплення.

- Тури бинта накладають з постійним і рівномірним натягом для уникнення складок і перетяжок.

- Як правило, бинтують зліва направо (проти ходу годинникової стрілки). При цьому головка бинта повинна бути в правій руці, початок бинта – в лівій.

- При накладанні пов’язок (крім повзучої) кожен наступний тур повинен прикривати попередній тур на 1/3 або на ½ ширини бинта. Якщо бинт закінчився – під кінець попереднього бинта підкладають початок нового, закріпляють круговим ходом і продовжують бинтування.

- Кінець бинта закріплюють прошиванням нитками або розривають його кінець на 10-30 см по довжині, перехрещують між собою, обводять навколо потрібного сегменту і зав’язують вузлом на боці, протилежному місцю травми або фіксують англійською булавкою до одного із сусідніх турів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 531 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)