АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фактори, що визначають величину короткострокових витрат

Прочитайте:
  1. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  2. Артеріальний тиск, фактори, що визначають його величину. Методи реєстрації артеріального тиску.
  3. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.
  4. Види витрат фірми в мікроекономічних теоріях
  5. Визначення витрат виробництва
  6. Витрати в короткостроковий період часу
  7. Витрати п.п. в короткостроковому періоді.
  8. Витрати підприємства на одиницю продукції
  9. Витрати підприємства. у довгостроковому періоді.
  10. Вихідні дані для аналізу збутових витрат

Змінні і валові витрати зростають разом з випуском продукції. Швидкість, з якої ці витрати збільшуються, залежить від природи виробничого процесу, зокрема від ступеня, у якій виробництво піддається діє закону спадної віддачі стосовно змінних факторів.

Припустимо, фірма може найняти робітників стільки, скільки побажає, по твердій ставці w. Тоді,

 

MC =VC/Q = wL/Q

 

Оскільки ΔVC – це витрати на найм додаткових робітників, які визначаються як добуток ставки зарплати w на кількість додаткових витрат праці ΔL.

Граничний продукт праці MPL є зміною обсягу випуску продукції в результаті зміни витрат праці на одну одиницю, або ΔQ/ΔL. Отже, необхідна додаткова праця для одержання зайвої одиниці продукції дорівнює ΔL/ΔQ = 1/MPL. У результаті:

MC = w/MPL

 

Загалом, при зниженні граничного продукту праці граничні витрати виробництва зростають і навпаки.

Існує також прямі зв'язки між середніми змінними витратами виробництва та середньою продуктивністю праці. Середні змінні витрати AVC дорівнюють змінним витратам на одиницю продукції, або VC/Q. Коли L одиниць праці використовується у виробничому процесі, змінні витрати становлять w L. Таким чином, AVC = w L/Q.

Середній продукт праці AP дорівнює обсягу випуску на одиницю використовуваного фактору Q/L. В результаті:

 

AVC = w/APL

Оскільки ставка зарплати в нашому прикладі фіксована, існує зворотна залежність між середніми змінними витратами та середнім продуктом праці.

 

AVC
MC
ATC
Витрати
Випуск
AFC

Рис. 4.3 -Характер зміни короткострокових граничних і середніх витрат виробництва

 

Крива AFC безупинно знижується від FC до 0. Форма інших кривих короткострокових витрат визначається співвідношенням кривих граничних і середніх витрат. Коли граничні витрати нижче середніх, крива середніх витрат іде вниз. Коли граничні витрати вище середніх, крива середніх витрат іде нагору. Коли середні витрати мінімальні, граничні витрати рівні середніми.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 359 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)