АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЛЕЧОВА АРТЕРІЯ (a.brachialis)

Прочитайте:
  1. АРТЕРІЇ ВЕРХНІХ КІНЦІВОК. ПАХВОВА АРТЕРІЯ.
  2. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  3. Визначити швидкість розповсюдження пульсової хвилі в артеріях.
  4. Від якої судиин бере початок артерія червоподібного відростка?
  5. Внутрішня грудна артерія,
  6. Гілкою якої судини є права підключична артерія?
  7. Е. - Передня великогомілкова артерія. 1 страница
  8. Е. - Передня великогомілкова артерія. 10 страница
  9. Е. - Передня великогомілкова артерія. 11 страница
  10. Е. - Передня великогомілкова артерія. 12 страница

Є безпосереднім продовженням пахвової артерії. На плечі іде у складі судинно-нервового пучка, розміщуючись у присередній борозні двоголового м’яза плеча, а в межах ліктьової ямки ділиться на кінцеві гілки: променеву та ліктьову артерії

Плечова артерія по ходу віддає 3 великі гілки:

- - глибоку артерію плеча

- - верхню ліктьову бокову артерію

- - нижню ліктьову бокову артерію, а також багато дрібних гілочок до оточуючих артерію утворів (4.06).

 

1. 1. Глибока артерія плеча (a.profunda brahii) відходить від верхньої третини плечової артерії і разом з променевим нервом спірально огинає задню поверхню плечової кістки. По всій довжині від артерії відходять гілочки до плечового суглоба, до м’язів (дельтоподібного і триголового м’язів плеча), а також живильні артерії плечової кістки. Кінцевими гілками глибокої артерії плеча є середня бокова артерія та променева бокова артерія. Обидві ці артерії йдуть донизу і беруть участь в утворенні ліктьової суглобової сітки. (4.06)

2. 2. Верхня ліктьова бокова артерія (a.collateralis ulnaris superior) йде донизу у супроводі ліктьового нерва, проходить присередньо міжм’язеву перегородку плеча і лягає в задню присередню ліктьову борозну. Від артерії відходять гілочки, які беруть участь в утворенні ліктьової суглобової сітки. (4.06)

3. 3. Нижня ліктьова бокова артерія (a.collateralis ulnaris inferior) значно менше за попередню. Йде донизу по передній поверхні плечового м’яза до медіального виростка плечової кістки і бере участь в утворенні ліктьової суглобової сітки. Крім того, артерія віддає гілочки до плечового та триголового м’язів плеча (4.06).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 562 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)