АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дієта № 9

Прочитайте:
  1. Дієта № 1 (основна)
  2. Дієта № 11
  3. Дієта № 12
  4. Дієта № 14
  5. Дієта № 5
  6. Дієта №1 (основна)

Показання до застосування: цукровий діабет.

Мета призначення. Створення умов, що підтримують позитивний вуглеводний баланс, запобігання порушенням жирового та білкового обміну у хворого на цукровий діа­бет.

Режим харчування. Приймати їжу слід 5—6 разів на день. Рослинні вуглеводи розподіляти на весь день, на ве­черю або на ніч обов'язково слід випити склянку кефіру або ацидофільного молока з метою зменшення бродильних та гнильних процесів у кишках.

Виключаються варення, солодкий чай, компоти, мака­ронні та різні кондитерські вироби.

Обмежуються картопля, бобові, солодкі фрукти (каву­ни, виноград), кухонна сіль.

Рекомендовані харчові продукти та страви: гречана ка­ша, вегетаріанські супи, варені чи тушковані м'ясо, риба, молоко, кефір, знежирені сири, рослинна олія, варені яйця або омлет.

 

Дієта № 10

Показання до застосування: захворювання серцево-су­динної системи, ішемічна хвороба серця, природжені та ревматичні вади серця у період компенсації або недостат­ності кровообігу І ступеня, гіпертонічна хвороба І—II ста­дії, хронічний гломерулонефрит та пієлонефрит зі змінами в осаду сечі.

Мета призначення. Створення сприятливих умов для кро­вообігу, запобігання утворенню набряків або сприяння усуненню вже існуючих набряків, покращання виділення азотистих речовин.

Режим харчування. Приймати їжу 5—6 разів на день, вечеря має бути за 3 год. до сну.

Виключаються жирні м'ясні та рибні страви, бульйони, смажене м'ясо, овочі, тістечка, торти, печінка, нирки, вим'я, сало, гострі страви, прянощі, різні консерви, какао, шоколад, кава.

Обмежуються кухонна сіль, рідина до 800—1000 мл на добу, щавель, шпинат, гриби.

Рекомендовані харчові продукти та страви: супи кру­п'яні, овочеві, молочні, неміцний бульйон 1 раз на тиждень, парові котлети або тефтелі, варена телятина, курятина, вів­сяна та гречана каші, овочеві салати та вінегрет, фрукти, ягоди, соки з них, вживання великої кількості рослинної олії.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 408 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)