АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дієта № 12

Прочитайте:
  1. Дієта № 1 (основна)
  2. Дієта № 11
  3. Дієта № 14
  4. Дієта № 5
  5. Дієта № 9
  6. Дієта №1 (основна)

Показання до застосування: різні захворювання цент­ральної та периферичної нервової системи.

Мета призначення. Не подразнювати нервову систему.

Загальна характеристика. Дієта змішана, з обмежен­ням гострих страв, приправ, а також збуджуючих речовин (міцний чай, кава, шоколад, алкогольні напої).

 

Дієта № 13

Показання до застосування: інфекційні важкі захворю­вання, пневмонія в гострий гарячковий період, ангіна, гост­рий сепсис, післяопераційний стан.

Мета призначення. Підтримання загального стану орга­нізму шляхом посиленого його живлення в гарячковий або післяопераційний період.

Режим харчування. Дроблене харчування 6—8 разів на день, їжа може бути гарячою або теплою, при гіперпірексії — охолодженою. Якщо хворий знаходиться у важкому стані, вдень багато спить, то його годують, коли він проки­дається, і навіть уночі.

Виключаються смажені, гострі страви, жирні м'ясо, ри­ба, сало, кава, алкогольні напої.

Обмежуються кухонна сіль до 8 г. на добу, овочі, що вміщують багато клітковини (капуста, буряки, редька).

Рекомендовані харчові продукти та страви. Хворому дають багато рідини (до 2 л у вигляді соків, відвару шип­шини, компотів). Страви мають бути рідкими або напів­рідкими, неміцні рибні та м'ясні бульйони, хліб білий учо­рашньої випічки, білі сухарі, суп-пюре з каш на овочевому бульйоні, слизисті каші, не круто зварені яйця, молоко, вершки, сметана, кисломолочні продукти.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 389 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)