АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПИТАННЯ ДО ЗАНЯТТЯ. Огляд хворих на гонорею (чоловіків, жінок, дітей) у стаціонарі та на амбулаторному прийомі

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. V. Етапи проведення заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Основні етапи заняття
  6. VI. Методичне забезпечення заняття
  7. ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ
  8. До практичного заняття з дерматовенерології
  9. До практичного заняття з дерматовенерології
  10. До практичного заняття з дерматовенерології

Огляд хворих на гонорею (чоловіків, жінок, дітей) у стаціонарі та на амбулаторному прийомі. Засвоєння студентами методики обстеження хворих; взяття матеріалу із сечівника, піхви, каналу шийки матки, бартолінових залоз у жінок; із сечівника, піхви, прямої кишки в дівчаток, із сечівника, передміхурової залози, сім’яних пухирців, прямої кишки в чоловіків; двосклянкова проба.

Засвоєння методики промиваним сечівника, інстиляції в сечівник, накладання зігрівального компресу і суспензорію при епідидиміті, введення бужів, масаж передміхурової залози і сім’яних пухирців, спринцювання піхви, піхвові ванночки, змазування каналу шийки матки

Ін’єкції гонококової вакцини, аутогемотерапія. Суворе дотримання правил асептики й антисептики при виконанні маніпуляцій. Критерій вилікування. Методи провокації. Важливість для профілактики гонореї виявлення гонорейної інфекції у гінекологічних хворих (хронічний запальний процес, дисменорея, неплідність).

Показ хворих, використання в навчальному процесі муляжів, таблиць, діапозитивів з трихомоніазом та урогенітальним хламідіозом. Ознайомлення з клінічними проявами, методами діагностики, доглядом за пацієнтами. Деонтологічні аспекти роботи з такими пацієнтами.

Правила роботи зі зразками крові, біологічними рідинами, екскреторними та секреторними виділеннями пацієнтів. Транспортування зараженої ВІЛ-інфекцією крові. Знищення предметів, забруднених кров’ю і екскретами пацієнтів. Складання плану заходів внутрішньолікарняної профілактики поширення ВІЛ-інфекції.

Рекомендації з профілактики СНІДу для персоналу лабораторій, працівників офтальмологічних і хірургічних відділень, донорських пунктів.



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)