АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Значення органів дихання

Прочитайте:
  1. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  2. А.3.3.4. Призначення статинів
  3. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  4. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  5. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  6. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  7. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  8. Біологічне значення гарячки
  9. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції
  10. Біологічне значення нервової системи

У клітинах організму безперервно відбуваються процеси розпаду. Продукти розпаду — складні органічні сполуки, що містять у собі значний запас потенціальної енергії. Вони окислюються в організмі киснем, що надходить з атмосферного повітря через органи дихання і доноситься до клітин кров’ю. Окислювальні процеси супроводжуються звільненням енергії, яка використовується на зігрівання тіла та на різні фізіологічні процеси, що відбуваються в організмі. В результаті окислення складні органічні сполуки — продукти розпаду — розщеплюються на простіші речовини (вуглекислий газ, воду та ін.). Останні виділяються з клітин у тканинну рідину та кров і через органи виділення видаляються з організму. Весь вуглекислий газ і частина води видаляється з організму через органи дихання.

Процеси, зв’язані з вбиранням кисню і виділенням вуглекислого газу, об’єднуються під назвою газообміну. Значення органів дихання і полягає у здійсненні газообміну між.організмом і атмосферним повітрям.

У ростучому дитячому організмі процеси обміну речовин, а, отже, і окислювальні процеси, відбуваються значно інтенсивніше, ніж у дорослому. Тому й газообмін у дитячому організмі відбувається значно швидше. Здоровий стан і нормальне функціонування органів дихання має особливо велике значення для нормального росту і розвитку всього організму дитини.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 462 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)