АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.

Прочитайте:
  1. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  2. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  3. Анатомо- фізіологічна характеристика білої та сірої речовин спинного мозку.
  4. Анатомо- фізіологічна характеристика ендокринної системи. Гормони як біологічно-активні речовини.
  5. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  6. Анатомо- фізіологічна характеристика спинного мозку, вікові особливості в нормі та в паталогії
  7. Анатомо-физиологические основы диагностики заболеваний нервной системы. - Попытка 1
  8. АНАТОМО-ФИЗИОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  9. Анатомо-физиологические особенности (АФО) центральной нервной системы недоношенных детей.

Легені -Ліва і права легені у дітей, як і в дорослих, мають відповідно дві і три частини, які розвиваються нерів-номірно. Міжчасткові щілини у дітей раннього віку невиражені, тому відсутні міжчасткові плеврити, а запальний процес має дифузний характер. Альвеоли у дітей раннього віку однокамерні, альвеолярні ходи широкі, розміри в 4 рази менші, ніж у дорослих, їх загальна кількість менша в 10-12 разів. Трахея -Трахея має вузький просвіт. Верхній кінець у новонароджених розташований на рівні IV шийного хребця і з віком опускається до рівня VII хребця. Трахея складається з 12-20 хрящових, м’яких, під-датливих півкілець. Бронхи - Бронхи у дітей короткі і вузькі. Правий бронх відходить майже вертикально, а лівий - під кутом 90°. Хрящі м’які, м’я-зова і еластична тканини розвинені слабко. Слизо-ва пухка, добре постачається кров’ю і разом з тим. Акт вдиху здійснюється внаслідок збільшення обсягу грудної порожнини за рахунок скорочення м'язів діафрагми і зовнішніх міжреберних м'язів.При надходженні імпульсів з центру дихання зовнішні міжреберні м'язи скорочуються, клітина розширюється. Грудна порожнину збільшується в обсязі, тиск в ній знижується. В процесі вдиху беруть участь і інші м'язи (грудні, черевні). При проникненні повітря в плевральну порожнину (пневмоторокс) легкі спадаються і не слідують за дихальними рухами грудної клітини. Акт видиху наприкінці вдиху м'язи инспираторы розслабляються, грудна клітка повертається до вихідного положення. Грудна порожнину зменшується в об'ємі, з легких вичавлюється повітря, відбувається видих. В акті видиху бере участь внутрішні міжреберні м'язи, допомагають м'язи живота, поперечні і прямі черевні м'язи та ін. Розлади.Пневмоторокс виникає при розтині грудної клітини, при поломці ребер, при сильному кашлі у собак, у великої рогатої худоби при проколі діафрагми. Ателектаз може бути у мертвонароджених і придбаний, коли легкі здавлені з боку грудної клітини, або при спазмі бронхів. Повний двосторонній пневмоторокс призводить тварин і людини до загибелі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1128 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)