АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Залози внутрішньої та зовнішньої секреції. Поняття «гормони», їх роль у гомеостазі.

Прочитайте:
  1. E. - Прищитоподібної залози.
  2. E. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  3. J. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  4. O. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  5. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  6. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції
  7. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.
  8. Виберіть, як називається розмір жіночого тазу, який вираховується із зовнішньої кон’югати?
  9. Геміплегія при пошкодженнях внутрішньої капсули
  10. Гістологічна класифікація пухлин щитовидної залози (ВОЗ, 1974)

Залози внутрішньої секреції (ендокринні) беруть участь у регуляції фізіологічних функцій і гомеостазу, оскільки вони впливають на метаболічні процеси в органах-мішенях. Точкою докладання секретів цих залоз (гормонів) є клітини інших тканин організму. До залозам цього типу відносяться надниркові, гіпофіз, підшлункова залоза, щитовидна і пара-щитовидні залози, тимус, статеві залози і ряд інших. Залози зовнішньої секреції (екзокринний) беруть участь у регуляції міжвидових та внутрішньовидових взаємовідносин, оскільки їх секрет покликаний інформаційно або метаболічно впливати на зовнішні організми. Точкою докладання секретів цих залоз є інші біологічні об'єкти (особини того ж або інших видів живих істот). До залозам цього типу відносяться сальні, потові, слізні, статеві залози і деякі інші. Вони створюють видовий та індивідуальний запах тіла. Крім того, секрети цих залоз мають бактерицидну і мікостатіческім дією, запобігаючи проникнення в організм хвороботворних мікроорганізмів. Гормон — це біологічно-активна хімічна речовина, що виділяється ендокринними залозами безпосередньо у кров і впливає на певні органи і тканини-мішені або на організм в цілому. Гормони єгуморальними (ті що переносяться з кров'ю) регуляторами певних процесів у певних органах і системах.Використовуються в організмі для підтримки його гомеостазу, а також для регуляції багатьох функцій (росту, розвитку, обміну речовин, реакції на зміни умов середовища).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1162 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)