АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Діагностика. Методика закритого масажу серця.

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Диференційна діагностика
  3. Диференційна діагностика різних форм карликового росту (нанізму)
  4. Диференційна діагностика.
  5. Діагностика
  6. Діагностика
  7. Діагностика
  8. Діагностика
  9. Діагностика

Інфаркт міокарда.

Методика закритого масажу серця.

 

 

Підготувала:

студентка групи ДП-12

Гавіркова А.В.

Перевірив викладач:

Гончарук Н.В.

 

 

Рівне- 2012

Зміст

Вступ………………………………………………………………………..……..….3

1. Діагностика………..……………………………………………….……..…...4

2. Ускладнення інфаркту міокарда...……...……………..…………………….7

3. Лікування,Профілактика……………………………………………………..9

Методика закритого масажу серця………………………………….………….....10
Список використаної літератури…………………………………………………..13

 


Вступ

Під інфарктом міокарда (ІМ) мають на увазі некроз окремих ділянок серцевого м'яза на ґрунті гострої ішемії, що виникла в результаті невідповідності коронарного кровообігу потребам міокарда в кисні.

Інфаркт міокарда (ІМ)- являє собою некроз серцевого м'яза як наслідок незворотньої ішемії в результаті відносної чи абсолютонї недостачі поступлення крові до враженої ділянки міокарда.

Безпосередньою причиною розвитку ІМ є оклюзія коронарної артерії, або

різке зниження притоку крові до неї внаслідок:

1) коронаротромбозу;

2) атероматозної бляшки;

3) крововиливу в атероматозну бляшку;

4) спазму коронарних артерій.

До клінічних форм ішемічної хвороби серця (ІХС) належать стабільна стенокардія, “німа” ішемія, нестабільна стенокардія, інфаркт міокарда (ІМ), серцева недостатність, раптова смерть. Протягом багатьох років нестабільну стенокардію розглядали як проміжний “синдром” між стабільною стенокардією і гострим ІМ. Останнім часом з’ясовано його патофізіологію, що дозволило розробити нові підходи у веденні хворих.

Перший опис ІМ був проведений в 1882 році петербурзьким лікарем В. М. Кернігом. Величезна заслуга у вивченні ІМ нале­жить видатним вітчизняним клініцистам, які тривало працювали в різний час і очолювали кафедру внутрішніх хвороб у медуніверситеті м.Києва - В.П.Образцову і М.Д.Стражеско. Вони в 1909 році найбільш повно і чітко описали і доповіли на Х з'їзді російських терапевтів клінічну картину тром­бозу коронарних артерій.

Інфаркт міокарда /ІМ/- найважливіша клінічна форма ІХС, зумовлена розвитком одного або кількох вогнищ ішемічного некрозу в серцевому м'язі внаслідок абсолютної недостатності коронарного кровообігу.

“Гострі коронарні синдроми” (ГКС) – нестабільна стенокардія та ІМ мають спільний анатомічний субстрат. За даними патологоанатомічних та біологічних досліджень, нестабільна стенокардія та ІМ мають різні клінічні ознаки, проте однаковий патофізіологічний механізм, а саме, розрив атеросклеротичної бляшки або її ерозію з різним ступенем утворення тромба чи дистальної емболізації.

 

 

Діагностика

Клінічна картина. Домінуючим симптомом при ІМ є біль, який найчастіше локалізується в прекардіальній ділянці за грудиною. Біль носить стискуючий, пекучий характер, як би сковує грудну клітку, іррадіює в ліву руку, по внутрішній її поверхні, плечовий пояс, нижню щелепу,тощо. Інколи біль віддає одночасно в декілька ділянок, у праву половину грудної клітки, праву руку, в епігастральну ділянку.

Другим за важкістю симптомом ІМ є задуха. Вона може супроводжувати болевий синдром, або ж бути єдиною ознакою ІМ.

Третім симптомом є поява аритмій, які були відсутні до даного часу, особливо миготливої аритмії.

Дані симптоми можуть супроводжуватися різного ступеня блідістю шкірних покривів, ціанозом видимих слизових, акроціанозом, тахікардією, яка носить стійкий характер і не залежить від величини температури тіла; рідше зустрічається брадикардія, яка є прогностично важчою, ніж тахікардія.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 454 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)