АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Особливості мозку Homo neanderthalensis

Прочитайте:
  1. D. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  2. E. - Бічний ріг сірої речовини спинного мозку на рівні СVIII – ThI.
  3. E. - Зарощення водопроводу головного мозку.
  4. E. - Кутова закрутка тім’яної частки великого мозку.
  5. I. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  6. N. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  7. Анатомія головного мозку
  8. Анатомія спинного мозку
  9. Анатомія спинного мозку
  10. Анатомо- фізіологічна характеристика білої та сірої речовин спинного мозку.

Нащадки виду H. heidelbergensis - Homo neanderthalensis або палеоантропи - жили від 130 до приблизно 40 тисяч років тому.

У неандертальців ширина мозку украй велика, максимальна для всіх груп гомінідів. Дуже характерні відносно малі розміри лобової та тім'яної часток при дуже великих - потиличної. У орбітної чстки (на місці зони Брока) були розвинені рельєфні горби. Тім'яна частка була сильно сплощена. Скронева частка мала майже сучасні розміри і пропорції, але можна відзначити тенденцію до збільшення розширення частки в задній частині і подовженню по нижньому краю, на противагу тому, що частіше зустрічається у представників сучасного вигляду людини. Ямка «хробака» мозочка у європейських неандертальців була пласка і широка, що можна розглядати як примітивну ознаку.

Мозок H. neanderthalensis відрізнявся від мозку сучасної людини, ймовірно, великим розвитком підкоркових центрів підсвідомого контролю за емоціями і пам'яттю, але, разом з тим, меншим свідомим контролем за цими ж функціями. Очевидно, можна констатувати істотне відставання палеоантропів від сучасної людини в плані можливостей контролю і координації рухів. При цьому існування мови у неандертальців, за даними палеоневрології, майже безсумнівне. Всі ці висновки знаходять підтвердження в даних археології. Неандертальці були першими людьми, що заселили вкрай несприятливі для життя Прильодовикові території Північної Євразії. Вони жили в основному за рахунок полювання, будували досить складні житла, хоронили померлих. Втім, європейські неандертальці не знали прикрас, наскального живопису та обробки кістки, вони вкрай повільно переймали нововведення і неохоче обмінювалися культурними досягненнями. Ймовірно, різні групи європейських і азіатських неандертальців мало спілкувалися один з одним, навіть живучи в сусідніх місцевостях.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 378 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)