АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Особливості харчування хворої дитини

Прочитайте:
  1. Анатомо- фізіологічна характеристика спинного мозку, вікові особливості в нормі та в паталогії
  2. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  3. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  4. Будова серця, серцевий цикл та його ругуляція, вікові особливості.
  5. Вегетативні системи організму дитини
  6. Велике і мале кола кровообігу. Особливості кровообігу у плода
  7. Велике та мале коло кровообігу, анатомія, фізіологія, вікові особливості.
  8. Виберіть із перерахованого які особливості будови слизової оболонки піхви мають значення для вироблення секрету?
  9. Видові особливості мигдаликів
  10. Вимірювання температури тіла дитини

Якщо малюк хворіє, його дієта залежить від характеру хвороби. Її призначає лікар. При хворобах дихальних шляхів, що протікають без жару, зберігається звичайне харчування, без обмежень. При температурі діти спочатку відмовляються від їжі, особливо від твердої їжі. Якщо дитина їсти не хоче, не потрібно змушувати її. Давайте дитині побільше рідини - чай, компот, тепле молоко, сік, соки з свіжих фруктів, компоти, воду з медом і лимонним соком, відвар з плодів шипшини, вода. Давайте трав'яні чаї, особливо при болю в горлі. Це ромашка, шавлія, чебрець, м'ята, меліса та ін..

У хворої людини, як у дорослого, так і у дитини, під час хвороби часто пропадає апетит, тому не потрібно насильно годувати дитину. Зваріть для неї бульйон, він досить поживний і при цьому добре засвоюється. Намагайтеся дати те, що дитина любить, більшою мірою рідку їжу: пудинги, киселі зі свіжих фруктів. Через декілька днів, коли дитина починає відчувати голод, їй дається легкозасвоювана їжа: черствий хліб, крекери, печиво, бісквіт, пудинг, каші, фрукти, яйця, овочі, кип'ячене молоко, нежирне м'ясо і нежирна риба. Їжа повинна містити мало жирів. молочні коктейлі.

В період видужування у дитини з'являється апетит, іноді навіть надзвичайно сильний. Це триває декілька днів, а потім відбувається повернення до звичайного стану. Різке підвищення апетиту спостерігається тільки у тих дітей, яких в період його відсутності в перші дні хвороби не примушували їсти. Чекати поліпшення апетиту у видужуючої дитини слід з розумінням і терпінням.

Під час хвороби потрібне уважне, але без зайвої опіки спостереження за дитиною. Найчастіше у кінці хвороби відзначається поліпшення загального стану і настрою, а також апетиту, з'являється бажання грати, тобто зникають симптоми, супутні хворобі.

Контрольні запитання.

1. Що називають хворобою? Які хвороби найчастіше зустрічаються у дітей?

2. Назвіть основні періоди перебігу інфекційної хвороби

3. Обґрунтуйте рекомендації по догляду за хворим

4. Яке значення має вимірювання температури в дитини.

5. Поясніть особливості застосування ліків, харчування хворої дитини.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 642 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)