АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Застосування ліків

Прочитайте:
  1. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  2. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  3. Б) Характеристика методів візуалізації статевої системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  4. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.
  5. Вимоги до ведення і моніторингу стану новонародженої дитини під час застосування ШВЛ
  6. Вимоги до моніторингу під час застосування методики СДППТ
  7. Виписування, зберігання та облік ліків
  8. ВИПИСУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ
  9. ВИПИСУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ
  10. ВИПИСУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ

Серйозним питанням є спосіб прийому ліків дитиною. Деякі діти взагалі не ковтають ніяких ліків, зате добре переносять ректальні свічки, інші, навпаки, краще приймають таблетки та мікстури. Слід про це проінформувати лікаря, який призначить ліків з урахуванням можливості їх прийому пацієнтом. Свічку вводять в задній прохід при положенні дитини на боці із зігнутими ногами, або на спині з розлученими в сторони ногами. Свічка вводиться обернутим марлею пальцем на 1-2 см глибше за сфінктер. При використанні несмачних медикаментів старшим дітям спокійно, але ясно слід сказати, що ліки несмачні, а потім пообіцяти щось, що дитина любить.

Залежно від віку у дітей різна чутливість до ліків. Навіть правильно підібрані лікарські речовини, що не містять сильнодіючих хімічних сполук, вимагають у дітей точного дозування. При цьому слід враховувати окрім віку і фізичного стану дитини її масу і індивідуальну чутливість. Найбільш чутливими до всякого роду ліків є немовлята і діти до 5-6 років. При прояві яких-небудь симптомів алергії прийом ліків слід негайно припинити.

Не потрібно зловживати медикаментозними препаратами. Пам'ятайте, що такі препарати для лікування простудних симптомів, як жарознижуючі і судинозвужувальні краплі в ніс, часто і довго використовуватися не повинні.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 323 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)