АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Стаття 18

Прочитайте:
  1. Стаття 1. Медична сестра як особистість
  2. Стаття 13
  3. Стаття 142. Незаконне проведення дослідів над людиною
  4. Стаття 35. Види лікувально-профілактичної допомоги
  5. Стаття 37. Подання медичної допомоги в невідкладних та екстремальних ситуаціях
  6. Стаття 4. Повага прав пацієнта, гуманне відношення до пацієнта

1. У разі смерті годувальника родини грошові допомоги удові, як це встановлено законом, вдівцю-інваліду, який перебував на утриманні померлої, дітям та іншим особам, як це може бути встановлено законом, виплачуються періодично, і розмір їх встановлюється у відповідності до положень статті 19 або статті 20. Проте немає потреби передбачати положення про виплату допомог вдівцю-інваліду, який перебував на утриманні, якщо грошові допомоги іншим одержувачам значно перевищують допомоги, передбачені цією Конвенцією, і якщо системи соціального забезпечення, крім системи забезпечення при виробничому травматизмі, забезпечують такого вдівця допомогою, значно більшою за допомогу по інвалідності, передбачену Конвенцією 1952 року про мінімальні норми соціального забезпечення.

 

Розділ IV. Адміністративна взаємодопомога

Стаття 14. 1. Органи влади і страхові установи Членів Організації сприяють одне одному тією ж мірою, як у разі якби йшлося про застосування їх власного законодавства соціального страхування. Зокрема, на прохання установи будь-якого Члена Організації вони проводять перевірки й опитування, а також медичні експертизи для з'ясування питання про те, чи відповідають особи, які звертаються за допомогою, умовам, що дають на них право.

2. Оскільки відповідні Члени Організації не мають інших угод, сума витрат для надання взаємного сприяння, що підлягає відшкодуванню, встановлюється на підставі тарифу страхової установи або відповідного органу влади, що надає свої послуги; за відсутності встановленого тарифу витрати відшкодовуються у розмірі дійсно понесених витрат.

Стаття 15. Звільнення від сплати зборів, що передбачається в законодавстві одного з Членів Організації щодо поданих органам влади або страховим установам документів, поширюється на відповідні документи, які надаються в силу даної Конвенції органам влади або страховим установам будь-якого іншого Члена Організації.

Стаття 16. За згодою компетентних органів центральної влади відповідних Членів Організації установа, обов'язком якої є виплата допомог, може, якщо одержувач проживає на території іншого Члена Організації, передоручити виплату допомог компетентній страховій установі за місцем проживання одержувача на встановлених за взаємною угодою умовах.

 

Розділ V. Порядок функціонування міжнародної системи


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 364 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)