АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Категорії осіб, на які поширюється дія Угоди

Прочитайте:
  1. Второе полугодие младенчества
  2. Обсяг фізичної активності осіб,які перенесли інфаркт міокарда, на диспансерно-полклінічному етапі в залежності від функціонального класу
  3. Осіб, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи
  4. Первое и второе полугодие младенчества
  5. Протокол іднімання пацієнта в ліжку за допомогою плеча – австралійське піднімання (виконують двоє й більше осіб, пацієнт може допомагати).
  6. Протокол надання пацієнтові з геміплегією положення лежачі на животі (виконують одна чи двоє осіб, пацієнт допомагати не в силі).

«Про взаємне визнання пільг і гарантій для учасників і інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих військових»

2. Інваліди війни

2.1. Особи із числа військовослужбовців діючої армії, партизан і підпільників громадянської і Великої Вітчизняної воєн, а також робітників і службовців відповідних категорій, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих у період громадянської і Великої Вітчизняної воєн на фронті, у районі воєнних дій, на прифронтових дільницях залізниць, на спо­рудженні оборонних рубежів, військово-морських баз і аеродромів, і прирівняних за пенсійним забезпеченням до військових.

2.2. Особи з числа військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих при захисті колишнього Союзу РСР, при виконанні інших обов'язків військової служби в інші періоди або внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, а також при проходженні військової служби в Афганістані або в інших державах, у яких велися бойові дії*.

2.3. Особи з числа бійців і командного складу винищувальних батальйонів, взводів і загонів захисту народу, що діяли в період з 1 січня 1944 року до 31 грудня 1951 року на території Української РСР, Білоруської РСР, Литовської РСР, Лат­війської РСР, Естонської РСР, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час виконання службових обов'язків у цих батальйонах, взводах і загонах.

2.4. Робітники та службовці відповідних категорій, що обслуговували діючі військові контингенти в інших країнах і стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих у період ведення бойових дій.

6. Інші категорії осіб

6.1. Працівники спеціальних формувань Народного комісаріату шляхів сполу­чення, Народного комісаріату зв'язку, плавскладу промислових і транспортних суден і льотно-підйомного складу авіації, Народного комісаріату рибної промисловості ко­лишнього Союзу РСР, Морського і річкового флоту, льотно-підйомного складу авіа­ції Головпівнічморшляху, які були переведені у період Великої Вітчизняної війни на положення військовослужбовців і виконували завдання в інтересах діючої армії і флоту в межах тилових кордонів діючих фронтів, оперативних зон флотів, а також членів екіпажів суден транспортного флоту, інтернованих на початку Великої Віт­чизняної війни в портах інших держав.

6.2. Колишні неповнолітні в'язні концтаборів, гетто й інших місць примусового тримання, створених фашистами і їхніми союзниками в період Другої світової війни**.

6.3. Дружини (чоловіки) померлих інвалідів Великої Вітчизняної війні і прирівняних до них інвалідів, а також дружини (чоловіки) померлих учасників війни, партизан і підпільників, громадян, які працювали в період блокади в місті Ленінграді на підприємствах і в організаціях міста і нагороджених медаллю "За оборону Ленінграда" і знаком "Житель блокадного Ленінграда", визнаних інвалідами в результаті загального захворювання, трудового каліцтва й інших причин (за винятком осіб, інвалідність яких настала внаслідок протиправних дій), які не вступали в інший шлюб.

6.4. Громадяни, які працювали в період блокади в місті Ленінграді на підприємствах, у закладах і організаціях міста і нагороджені медаллю "За оборону Ленінграда", і особи, нагороджені знаком "Житель блокадного Ленінграда".

6.5. Особи, нагороджені орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в роки Великої Вітчизняної війни.

6.6. Робітники і службовці, які направлялися на роботу до Афганістану у період 1 грудня 1979 року до грудня 1989 року, і в інші країни, в яких велися бойові дії.

6.7. Робітники і службовці Комітету державної безпеки колишнього Союзу РСР, які тимчасово перебували на території Афганістану і не входили до складу обмеженого контингенту радянських військ.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 417 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)