АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Забезпечення інвалідів та інших громадян спеціальними засобами пересування, індивідуальними пристроями та іншими засобами реабілітації

Прочитайте:
  1. II. Умови прийняття на обслуговування та обслуговування громадян
  2. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  3. IV. Огляд громадян у медико-соціальних експертних комісіях
  4. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  5. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  6. V. Методичне забезпечення
  7. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  8. VI. Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів
  9. VI. Методичне забезпечення
  10. VI. Методичне забезпечення

4.1. Візки для пересування (з ручним приводом) надаються незалежно від наявності у громадян моторизованих засобів пересування.

4.2. Громадяни, зазначені в пункті 2.1 цієї Інструкції, які потребують за висновками МСЕК або лікувально-профілактичних закладів спеціальних засобів пересування, індивідуальних пристроїв та інших засобів реабілітації, забезпечуються ними безплатно. Iнші громадяни засоби пересування купують за власні кошти. Для користування можуть видаватися 1 кімнатний і 1 дорожній візки.

Візки і пристрої опорно-рухові (для дорослих і дітей) видаються на такі строки експлуатації: візок важільний (дорожній) – на 3 роки; візок-крісло (кімнатний) – на 4 роки; візок-ліжко – на 4 роки;

візок малогабаритний – на 1 рік;

пристрої опорно-рухові:

для дітей-інвалідів – на 3 роки;

для дорослих – на 4 роки.

інвалідам з ампутаційними куксами обох стегон при стійких контрактурах у тазостегнових суглобах за призначенням лікаря одночасно з кімнатним та дорожнім візками може видаватися візок малогабаритний.

4.3. Висновки МСЕК або лікувально-профілактичних закладів про потребу в забезпеченні інвалідів відповідними видами візків передаються управлінням (відділам) соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконкомів міських, районних у містах Рад за місцем проживання.

4.4. Міністерство праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, управління соціального захисту населення обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій на підставі заявок управлінь (відділів) соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконкомів міських, районних у містах Рад подають до об'єднання «Укрпротез» дані про забезпечення візками для видачі їх інвалідам, пенсіонерам та іншим громадянам з ушкодженнями опорно-рухового апарату.

4.5. Спеціальні візки (кімнатні й дорожні) за індивідуальними замовленнями виготовляються, за погодження з об'єднанням "Укрпротез", якщо інвалід за висновками МСЕК або лікувально-профілактичного закладу не може користуватися візком серійного виробництва.

4.6. Дострокова заміна засобів пересування провадиться при зміні медичних показань або на підставі акта, складеного представником органу соціального захисту населення та представником підприємства про непридатність даного засобу пересування для подальшої експлуатації.

4.7. У разі смерті громадянина візок може залишитись у сім'ї, якщо в ній є інвалід чи інша особа, яка перебуває на обліку в органах соціального захисту населення для безкоштовного отримання такої моделі візка. В інших випадках коляска візок органам соціального захисту населення.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 466 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)