АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Загальна частина. Основними задачами голови МСЕК є керування роботою та забезпечення якісного проведення медико-соціальної експертизи і реабілітації інвалідів в очолюваній ним

Прочитайте:
  1. А2 Загальна частина
  2. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  3. ВЧЕННЯ ПРО ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ. ЗАГАЛЬНА ПАТОЛОГІЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ
  4. Загальна анатомія нутрощів
  5. ЗАГАЛЬНА АНАТОМІЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  6. Загальна будова кінцевого мозку.
  7. Загальна будова м’язiв
  8. Загальна будова та функції нервової системи
  9. Загальна будова хребців
  10. Загальна взаємозалежність олігополістів.

Основними задачами голови МСЕК є керування роботою та забезпечення якісного проведення медико-соціальної експертизи і реабілітації інвалідів в очолюваній ним комісії, планування роботи МСЕК з медико-експертного обслуговування населення, з профілактики інвалідності й реабілітації інвалідів у зоні обслуговування МСЕК; участь у проведенні медико-соціальної експертизи як фахівця у відповідності до своєї клінічної спеціальності.

На посаду голови МСЕК призначається один із лікарів, що входить до неї. Голова МСЕК повинен мати стаж роботи з основної клінічної спеціальності не менше восьми років, з медико-соціальної експертизи – не менше п'яти років та першу атестаційну категорію з основної лікарської спеціальності.

Голова МСЕК працює під керівництвом головного експерта (головного лікаря Центру МСЕ), наказом якого він призначається і звільняється з роботи. Він несе персональну відповідальність за діяльність МСЕК.

У своїй діяльності голова МСЕК керується Положенням про медико-соціальну експертизу (1992), Порядком організації і проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності (1994), загальними положеннями та критеріями установлення різних груп інвалідності, строків переогляду у відповідності з діючою Інструкцією, положеннями про установлення причинного зв'язку, порядком відшкодування втрати здоров'я та визначення відсотків втрати професійної працездатності (регрес) внаслідок трудового каліцтва, професійного захворювання у військовослужбовців, працівників митної служби, прокуратури та іншими законодавчими документами, відомчими інструкціями та наказами, в тому числі по Центру медико-соціальної експертизи.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 438 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)