АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Виплата державної соціальної допомоги

Прочитайте:
  1. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  2. А.3.2.2. Етапи надання медичної допомоги вагітним з артеріальною гіпертензією
  3. Використання партограми є обов’язковим на всіх рівнях надання акушерської допомоги та виключає одночасні записи в історії пологів.
  4. Діагностика отруєнь і принципи надання невідкладної допомоги
  5. З якої терапевтичної дії слід почати надання допомоги?
  6. Завдання Центру професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів
  7. ІІ. Державні органи України, які здійснюють державне управління в галузі забезпечення соціальної захищеності інвалідів
  8. ІНДИКАТОРИ ЯКОСТІ АМБУЛАТОРНОЇ АКУШЕРСЬКО-ГІНЕКОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ
  9. МІЖРАЙОННИХ, СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ, ОБЛАСНИХ МСЕК ТА ЦЕНТРІВ (БЮРО) МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ

4.1. Державна соціальна допомога виплачується державними підприємствами і об'єднаннями зв'язку за місцем проживання інваліда з дитинства або батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, яким призначена допомога на дітей-інвалідів або інвалідів 1-ї або чи 2-ї груп, які визнані недієздатними.

Виплата державної соціальної допомоги провадиться щомісячно за графіками, які складаються державними підприємствами і об'єднаннями зв'язку та узгоджуються з органами праці та соціального захисту населення, на підставі виплатних документів, що готують органи праці та соціального захисту населення, згідно з інструкцією про порядок організації, оформлення, фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги підприємствами поштового зв’язку України, затвердженої спільним наказом Держкомзв'язку, Мінпрці та Пенсійного фонду України від 02.07.1998 р. № 101/123/67 (0494-98), зареєстрованої в Мін’юсті України 06.08.1998 р. за № 494/2934.

Виплата державної соціальної допомоги може здійснюватися через установи уповноважених банків за письмовою заявою одержувача згідно з діючим Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 (159б-99-п).

4.2. Перерахування коштів державним підприємствам і об'єднанням зв'язку та установам уповноважених банків для забезпечення виплати державної соціальної допомоги здійснюється органами Державного казначейства України за поданням відповідних органів праці та соціального захисту населення.

4.3. При зміні одержувачем державної соціальної допомоги постійного місця проживання виплата цієї допомоги продовжується відповідним органом праці та соціального захисту населення за новим місцем проживання з того часу, з якого вона була припинена за попереднім місцем проживання.

4.4. Припинення виплати державної соціальною допомоги (в тому числі з надбавкою) у зв'язку з відновленням здоров'я здійснюється з місяця, наступного за тим, в якому особу не визнано інвалідом.

4.5. Призначена державна соціальна допомога виплачується інваліду з дитинства 1-ї чи 2-ї груп незалежно від одержуваного ним заробітку, стипендії, аліментів або інших доходів.

Державна соціальна допомога, яка призначається на дитину-інваліда віком до 16 років, виплачується незалежно від одержання на неї інших видів допомоги.

4.6. Державна соціальна допомога може виплачуватися за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначаються законодавством України.

4.7. Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства у разі влаштування їх у будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів виплачується в розмірі 20 відсотків призначеного розміру державної соціальної допомоги (без надбавки на догляд) з місяця, наступного за місяцем, в якому виникли ці обставини.

У разі тимчасового вибуття з будинку-інтернату у зв'язку з хворобою або за особистими мотивами (без виключення із списку підопічних) призначена державна соціальна допомога виплачується в повному розмірі за весь період відсутності у будинку-інтернаті з дня вибуття до дня повернення включно. Виплата у вказаний період провадиться на підставі наказу (витягу з наказу) будинку-інтернату про зняття з матеріального забезпечення, копія якого надсилається органу праці та соціального захисту населення за місцезнаходженням будинку-інтернату після повернення підопічного інваліда з дитинства в будинок-інтернат.

Якщо інвалід з дитинства вибуває назавжди з будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, виплата державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд, якщо остання призначена, відновлюється в повному розмірі з місяця, наступного за місяцем вибуття з будинку-інтернату.

4.8. Призначена державна соціальна допомога та надбавка не виплачується протягом перебування дитини-інваліда віком до 16 років на повному державному утриманні.

Виплата державної соціальної допомоги та надбавки припиняється з місяця, наступного зa тим, з якого дитина-інвалід перебуває на повному державному утриманні.

Якщо дитина-інвалід вибуває назавжди з установи (закладу), де вона була на повному державному утриманні, або на період більше ніж місяць, державна соціальна допомога з надбавкою на догляд, якщо дитина-інвалід має на неї право, відновлюється в повному розмірі з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому виникли ці обставини.

Протягом перебування дитини-інваліда на повному державному утриманні одному з батьків (усиновителів, опікуну, піклувальнику), якому була призначена державна соціальна допомога на дитину-інваліда, на підставі його заяви може бути призначена пенсія, на яку дитина-інвалід має право. Органи праці та соціального захисту населення повинні повідомляти одержувачів державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів, які влаштовані на повне державне утримання, про їх право на призначення пенсії. У цьому випадку, коли дитина-інвалід, якій була призначена пенсія, вибуває назавжди з установи, де вона перебувала на повному державному утриманні, або на період більше ніж один місяць, державна соціальна допомога з надбавкою на догляд, за наявності підстав, призначається і виплачується в повному розмірі з дати вибуття, яка підтверджується документом установи, де вона перебувала на повному державному утриманні, але не раніше ніж з дня звернення за її призначенням.

4.9. Якщо дитина-інвалід, яка перебуває на повному державному утриманні, по досягненню 16-річного віку визнана інвалідом з дитинства, виплата призначеної допомоги поновлюється в розмірі 20 відсотків розміру державної соціальної допомоги за заявою з дня встановлення групи інвалідності.

4.10. Призначені суми державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд, якщо остання призначена, не витребувані своєчасно одержувачем, виплачуються за минулий час не більш як за 12 місяців перед зверненням за їх одержанням.

Призначені суми державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд, якщо остання призначена, не одержані своєчасно з вини органу, який призначає або виплачує державну соціальну допомогу, виплачуються за минулий час без обмеження будь-яким строком. При цьому виплата за минулий час здійснюється, виходячи з прожиткового мінімуму, затвердженого на день виплати з компенсацією за несвоєчасну виплату відповідно до законодавства України.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 602 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)