АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок обстеження інвалідів медико-соціальними експертними комісіями

Прочитайте:
  1. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. II. Порядок выполнения работы
  5. III. Порядок выполнения работы.
  6. III. Порядок комплектування закладу
  7. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  8. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  9. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій
  10. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів

15. Медичне обстеження інвалідів для встановлення показань на право забезпечення автомобілями безплатно чи купівлю їх на пільгових умовах з ручним або із звичайним керуванням і протипоказань до керування ними провадиться облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) і шляхом вивчення медичних документів закладу охорони здоров’ямедекспертних справ і медичного обстеження інвалідів. Інваліди з необґрунтованим діагнозом, який утруднює прийняття медико-соціальною експертною комісією рішення, направляються до лікувально-профілактичних закладів або клінік науково-дослідних інститутів Міністерства охорони здоров'я для додаткового медичного обстеження.

16. Після медичного обстеження інвалідів облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) складається акт про наявність (відсутність) у них відповідних медичних показань для забезпечення автомобілями з ручним або із звичайним керуванням. Акти про обстеження інвалідів з усіма висновками зберігаються в медичній справі інваліда в ОБЛМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК), де провадилося обстеження.

17. Виписка з акта медичного обстеження інваліда надсилається Міністерству праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головним управлінням праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації, і управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації, а копія виписки з акта медичного обстеження інваліда – управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, якщо інвалідність настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

(Пункт 17 із змінами, внесеними згідно з постановою KM № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

18. Під час встановлення медичних показань на право забезпечення автомобілем безплатно або на продаж його на пільгових умовах і за відсутності протипоказань до керування ним інваліду видається довідка для подання в органи Державтоінспекції з метою одержання посвідчення на право керування автомобілем.

19. Якщо після медичного обстеження облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) робить висновок про відсутність медичних показань на право одержання інвалідом автомобіля або про наявність протипоказань до керування ним, голова комісії письмово повідомляє інваліда про прийняте відповідною комісією рішення і надсилає колію відповіді управлінню праці та соціального захисту населення районної., районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації або відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, виконкому міської ради за місцем проживання інваліда.

(Пункт 19 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 680 (680-2001-П) від 21.06.2001 р.)

20. Для вирішення питання про заміну автомобілів повторно медичне обстеження інвалідів (крім тих, яким група інвалідності встановлена безстрокове) провадиться після закінчення встановленого терміну експлуатації автомобіля.

Періодичність повторних медичних обстежень інвалідів щодо їхспроможності керувати автомобілем регламентується у порядку, встановленому Міністерством охорони здоров'я.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 411 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)