АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок надання автомобілів

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. III. Порядок выполнения работы.
  5. III. Порядок комплектування закладу
  6. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  7. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  8. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій
  9. V. Порядок оскарження рішень медико-соціальних експертних комісій
  10. А.3.2.2. Етапи надання медичної допомоги вагітним з артеріальною гіпертензією

32. Заява інваліда про надання йому автомобіля приймається управлінням праці та соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації за місцем постійного проживання та прописки інваліда і підлягає реєстрації в спеціальному журналі.

(Абзац перший пункту 32 в редакції постанови КМ № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

Управління праці та соціального захисту населення або міськвиконком видає інваліду направлення (а інваліду внаслідок трудового каліцтва - додатково копію акта про нещасний випадок) до лікувально-профілактичного закладу для медичного обстеження лікувально-консультативною комісією (далі – ЛКК) і підготовки ф. 68. Після обстеження інваліда ЛКК його медична справа разом із запропонованою ф. 88 в п’ятиденний термін надсилається облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) для надання висновку.

(Абзац другий пункту 32 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

33. Міністерство праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головні управління праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації в місячний термін з дня одержання документів з урахуванням висновку облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) приймають відповідне рішення і надсилають його у письмовій формі управлінням праці та соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації, які видали направлення, відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та інваліду (заявнику).

(Пункт 33 в редакції постанови КМ № 630 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

34. Взяття на облік інвалідів, які мають право на забезпечення автомобілями, здійснюється Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управліннями праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації в розрізі модифікацій автомобілів і категорій інвалідів з дати медичного огляду медико-соціальної експертної комісії, яка надала висновок інваліду про необхідність забезпечення автомобілем. Взяття на облік інвалідів Великої Вітчизняної війни 1-ї групи по зору провадиться з дати подання заяви.

На таких же умовах беруться на облік інваліди, які приїхали на постійне місце проживання в Україну з країн СНД, якщо їх захворювання входить до переліку медичних показань на право забезпечення автомобілем, затвердженого Міністерством охорони здоров'я.

35. На кожного інваліда, взятого на облік для забезпечення автомобілем безплатно або для продажу йому автомобіля на пільгових умовах, заводиться особова справа, в якій містяться: заява інваліда, висновок медико-соціальної експертної комісії про встановлення медичних показань на право забезпечення автомобілем безплатно або купівлю його на пільгових умовах, копія прав водія-інваліда або особи, яка буде керувати автомобілем, копія свідоцтва про народження дитини-інваліда, рішення Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управлінь праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації про виплату компенсації витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля або на транспортне обслуговування, довідка з місця постійного проживання особи, яка буде керувати автомобілем, довідка про одержання пенсії, копія висновку медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності, документ від органів соціального захисту населення про раніше одержаний автомобіль, а також довідка проздачу його до підприємства торгівлі або підприємства Втормету.

36. Повідомлення про надання інваліду автомобіля надсилається Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних. Київської міської державної адміністрації і управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації управлінню праці та соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації за місцем постійного проживання інваліда або в центр по нарахуванню і виплаті пенсій та допомоги і додається до пенсійної справи.

(Пункт 36 в редакції постанови KM № 680 (630-2001-п) від 21.06.2001 р.).

37. Після смерті інваліда автомобіль, яким він був забезпечений безплатно або на пільгових умовах, залишається його сім’ї та знімається з обліку в органах соціального захисту, і проводиться реєстрація Державтоінспекцією з дозволу органу соціального захисту населення, де інвалід перебував на обліку як власник транспорту.

Спори про частку в спільній власності вирішуються в судовому порядку за позовом будь-кого з членів сім’ї.

У разі відсутності у померлого інваліда сім'ї одержаний ним безплатно автомобіль повертається органу праці та соціального захисту населення або робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання в повній комплектності для реалізації в встановленому порядку, а одержаний на пільгових умовах автомобіль повертається органу соціального захисту населення з наступним відшкодуванням ним спадкоємцям оплаченої інвалідом вартості автомобіля з урахуванням ступеня його зносу.

(Абзац четвертий пункту 37 із змінами, знесеними згідно з постановою КМ № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

Примусове вилучення автомобілів, одержаних інвалідами безплатно або куплених на пільгових умовах, може бути здійснено відповідно до законодавства.

(Пункт 37 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 395 (395-99-п) від 15.03.1999 р., в редакції постанови КМ № 2234 (2234-99-п) від 09.12.1999 р.).

38. У разі виїзду інваліда, який відповідно до цього Порядку одержав автомобіль безплатно або купив його на пільгових умовах, на постійне місце проживання за межі України (крім країн СНД) він зобов’язаний до виїзду повернути автомобіль органам соціального захисту населення в повній комплектності.

39. Батьки або родичі дітей-інвалідів віком до 16 років та інвалідів з дитинства, хворих на дитячий церебральний параліч та інші хвороби, які одержали автомобіль для їх обслуговування, а потім влаштували інвалідів до будинку-інтернату на постійне проживання, зобов'язані повернути автомобіль відповідному органу соціального захисту населення.

40. Особові справи інвалідів, які одержали автомобіль безплатно або купили його на пільгових умовах, зберігаються в Міністерстві праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управліннях праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управліннях праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації, які видали автомобіль.

Після виїзду інваліда на постійне місце проживання за кордон, влаштування дитини-інваліда до будинку-інтернату на постійне проживання їх особові справи на одержання автомобілів зберігаються протягом дев’яти років, а у разі смерті інваліда – протягом року, після чого знищуються за актом у встановленому порядку.

41. Службові особи, спадкоємці та інші громадяни, винні у порушенні цього Порядку, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 418 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)