АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок продажу інвалідам автомобілів на пільгових умовах

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. III. Порядок выполнения работы.
  5. III. Порядок комплектування закладу
  6. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  7. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  8. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій
  9. V. Порядок оскарження рішень медико-соціальних експертних комісій
  10. В реальних умовах ослаблення функцій серця блукаючим нервом призводить до звуження вінцевих артерій, що опосередковується меншою потребою міокарда в кисні.

28. Продаж автомобілів на пільгових умовах з оплатою 7 відсотків їх вартості провадиться інвалідам, зазначеним в пунктах 21, 22, 24, 25 цього Порядку за наявності відповідних медичних висновків на право забезпечення автомобілем і протипоказань до водіння автомобіля, якщо керування ним буде здійснювати член сім’ї інваліда.

Продаж інвалідам автомобілів провадиться за рішеннямиМіністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації, погодженими з відповідними відділеннями виконавчої дирекції Фонду соціального захисту інвалідів, а інвалідам внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання – за такими ж рішеннями, погодженими з відповідними відділеннями виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Клопотання про це порушуються управліннями праці та соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації.

(Абзац другий пункту 28 в редакції постанови KM № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

Продаж автомобілів на пільгових умовах з оплатою 30 відсотків їх вартості провадиться:

інвалідам від загального захворювання, з дитинства за наявності відповідних медичних показань, посвідчення водія та відсутності у них протипоказань до керування автомобілем;

інвалідам від трудового каліцтва, якщо вина підприємства, організації або установи не встановлена;

батькам або родичам (за відсутності у них протипоказань до керування автомобілем), які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами до 16 років та інвалідами з дитинства, хворими на дитячий церебральний параліч, прогресуючу дистрофію (міотрофію, аміотрофію), з вираженими наслідками перенесених органічних захворювань, з травмами головного або спинного мозку (тетрапарез, геміопарез), які не можуть самостійно пересуватися, за наявності у цих інвалідів медичних показань на право забезпечення автомобілем з ручним керуванням.

Взяття на облік дітей-інвалідів для придбання автомобілів провадиться після досягнення такою дитиною п'ятирічного віку.

29. Автомобілі реалізуються інвалідам на пільгових умовах з оплатою 7 або 30 відсотків їх вартості торговельними підприємствами і організаціями з дозволу Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управлінь праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації.

30. Учасникам бойових дій, визнаних інвалідами від загального захворювання та інвалідам з ампутацією обох ніг (у разі постійної роботи або навчання) автомобілі продаються позачергово.

31. Інваліди від загального захворювання та з дитинства, які перебувають на обліку для продажу їм автомобілів на пільгових умовах, при одержанні виділених їм в порядку черговості автомобілів мають право вибору автомобіля з ручним керуванням або одержання замість нього грошової компенсації на транспортне обслуговування на термін, встановлений для експлуатації автомобіля. Після закінчення зазначеного терміну експлуатації автомобіля інвалід береться на чергу для придбання автомобіля з дати подання заяви, з одночасним припиненням виплати компенсації на транспортні витрати.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 421 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)