АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАМІНА ПОСТІЛЬНОЇ ТА НАТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ ТЯЖКОХВОРИМ

Прочитайте:
  1. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  2. Д0ГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 325
  3. Догляд за тяжкохворими
  4. ДОГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 331
  5. Догляд за тяжкохворими та тими, хто помирає.
  6. Догляд за тяжкохворими, які перебувають у стані коми
  7. Заміна виробничих факторів
  8. ЗАМІНА ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ ТЯЖКОХВОРОМУ, ЯКОМУ ЗАБОРОНЕНО ПОВЕРТАТИСЯ НА БІК
  9. Зміна натільної білизни у тяжкохворого.

Навчальна мета: уміти замінити постільну білизну тяжкохворому в разі, якщо йому дозволено повертатися в ліжку; замінити постільну білизну тяжкохворому, якщо йому заборонено повертатися в ліжку; замінити тяжкохворому сорочку.

Виховна мета: виявити велику обережність під час заміни постільної та натільної білизни, щоб не завдати хворому додаткового болю.

Початковий обсяг знань: знати засоби дотримання санітарно-гігієнічного режиму під час заміни білизни.

Оснащення:

1) простирадло, наволочка;

2) підковдра;

3) сорочка чоловіча;

4) сорочка жіноча;

5) труси чоловічі;

6) рушник;

7) гумові рукавички;

8) клейончастий мішок.

Дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму під час заміни білизни. Замінюють натільну та постільну білизну в стаціонарі один раз на 7 — 10 діб або щоразу після забруднення. При заміні постільної білизни, якщо дозволяють умови та стан хворого, краще посадити його на стілець або перекласти на інше ліжко чи кушетку. Мокру від поту білизну слід прати, сушити її не рекомендується. Щоб запобігти поширенню інфекції в лікувальних закладах, заміну та збирання брудної білизни потрібно проводити в гумових рукавичках. Білизну, забруднену кров'ю або виділеннями, необхідно згорнути забрудненою поверхнею до середини й транспортувати в щільних клейончастих мішках. Сортувати білизну в палатах заборонено. Для тимчасового зберігання брудної білизни у відділеннях виділяється окрема кімната.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1520 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)