АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вихідні акушерські щипці при передньоголовному передлежанні.

Прочитайте:
  1. III. Вихідні цілі
  2. АКУШЕРСЬКІ ОПЕРАЦІЇ
  3. Акушерські щипці
  4. АКУШЕРСЬКІ ЩИПЦІ.
  5. Будова щипців
  6. Вихідні дані для аналізу збутових витрат
  7. Вихідні дані для розрахунку бюджету на рекламу
  8. Вихідні дані для розрахунку крапки беззбитковості
  9. Вихідні дані для розрахунку технічних цін

Перший момент. Введення ложок відбувається, як звичайно, в поперечному розмірі таза.

Другий момент. Замикання ложок не можна провести так, щоб вони лягли відповідно до великого косого розміру голівки, їх вдається накласти відповідно до вертикального розміру голівки.

Третій момент. Тракції роблять обережно на себе, поки ділянка перенісся фіксується під лобком. Потім відбувається згинання голівки шляхом тракцій допереду, доки над промежиною не народиться ділянка потилиці, після цього рукоятки опускають дозаду і виводять з-під лобка личко і підборіддя.

Четвертий момент. Розмикання замка і зняття ложок роблять тільки після виведення голівки.

Порожнинні акушерські щипці накладають на голівку, яка стоїть у вузькій частині чи широкій — порожнині малого таза. Якщо при типових вихідних щипцях акушер, витягуючи голівку, повторює процес її врізування, прорізування і розгинання, то у випадку накладання порожнинних щипців при тракціях проводиться ще і внутрішній поворот голівки на 45° і навіть на 90°. Ця операція значно складніша (рис. 4).

Порожнинні щипці при першій позиції плода, потиличному передлежанні, передньому виді. Щоб накласти щипці біпарієтально на голівку, треба накласти їх в лівому косому розмірі площини таза.

Перший момент. Лівою рукою розводять статеву щіли­ну і вводять у піхву чотири пальці правої руки. Трьома пальцями лівої руки беруть за рукоятку ліву гілку щипців і піднімають рукоятку трохи вправо допереду, а верхівку ложки щипців вводять у піхву між рукою і голівкою дещо дозаду так, щоб ложка лягла на голівку в ділянці лівого тім'яного горбика. Рукоятку щипців передають асистенту. Права ложка повинна лягти на голівку з протилежного боку, але ввести її одразу не можливо, оскільки цьому перешкоджує лобкова дуга. Цю перешкоду обходять за допомогою так званого «блукання» ложки. Правою рукою розводять статеву щілину і поздовж правої стінки піхви вво­дять чотири пальці лівої руки. У праву руку беруть рукоятку правої гілки щипців і, трохи піднявши рукоятку у напрямку до лівої пахової складки, вводять ложку між лівою рукою і голівкою вздовж правої стінки піхви.

Для того щоб щипці замкнулися, ложки повинні лягти на протилежні крапки голівки, праву ложку пересувають допереду, обережно натискуючи пальцем лівої руки на її нижнє ребро доти, доки вона не ляже на голівку в ділянці правого тім'яного горба; рукоятка щипців дещо спірально зміщується дозаду за ходом годинникової стрілки.

Другий момент. Проводять замикання щипців і випробувальну тракцію.

Третій момент. Тракції спочатку роблять вниз і дещо дозаду. При першій позиції у передньому виді мале тім'ячко, тобто потилиця, буде повертатися проти годинникової стрілки — вправо і допереду.

 
   


Коли поворот завершиться, то мале тім'ячко буде визначатися під лобком, а сагітальний шов — у прямому розмірі виходу з малого таза. Тепер продовжують операцію, як при вихідних щипцях, потиличному передлежанні.

Четвертий момент — зняття щипців. Порожнинні щипці при другій позиції, потиличному передлежанні, передньому виді накладаються аналогічно, але «блукаючою» ложкою тут є ліва.

Під час виконання операції накладання акушерських щипців можуть бути такі ускладнення: 1. Травма пологового каналу — розрив промежини, верхніх відділів піхви, шийки матки і нижнього сегмента матки, лобкового зчленування. У первородящих, як правило, під час операції треба робити епізіотомію. 2. Травма плода — внутрішньочерепна, вдавлення кісток черепа, парез лицьового нерва, крововилив у око. 3. Післяпологові інфекційні захворювання. Причиною їх може бути оперативне втручання, але вони можуть виникнути і незалежно від операції.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 502 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)