АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

НАЛОКСОНУ ГІДРОХЛОРИД

Показання: значне пригнічення дихання у новонародженого після відновлення нормальної ЧСС і кольору шкіри на фоні ШВЛ за умови уведення наркотичних анальгетиків (опіоїдів) матері з метою знеболення пологів протягом останніх 4 годин до народження дитини.

Концентрація розчину – 1,0 мг/мл.

Доза – 0,1 мг/кг.

Шляхи введення – переважно внутрішньовенний, можливо внутрішньом’язовий, ендотрахеальний - неефективно.

Протипоказання: не можна призначати дитині від матері з підозрою на наркотичну залежність (може спричинити виникнення судом у дитини).

Налоксон не є антагоністом інших препаратів, що можуть пригнічувати дихання дитини за умови їх призначення матері (анестетиків, магнію сульфату, ненаркотичних анальгетиків).

Реанімацію новонародженого можна припинити, якщо незважаючи на своєчасне, правильне і повне виконання всіх заходів, у дитини відсутня серцева діяльність протягом щонайменше 10 хвилин.

 

Критерії успішного закінчення первинної реанімації новонародженого:

  • встановлення самостійного дихання і нормалізація ЧСС 100 і більше ударів за хвилину або
  • досягнення стабільних показників ЧСС 100 і більше ударів за хвилину протягом мінімум 5 хвилин незалежно від наявності самостійного дихання і центрального ціанозу (в цьому випадку дитину переводять у відділення інтенсивної терапії на ШВЛ мішком через ендотрахеальну трубку).

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 373 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)